Fashion month begon op 5 februari met New York Fashion Week waarop Londen, Milaan en Parijs volgden. 6 Maart was de officiele afsluiting van Fashion month en daarom zetten wij de meest draagbare fashion trends voor spring/summer 2018 voor je op een rijtje.

Print, patterns, colours

Trend #1. Pastel. (Victoria Beckham, Versace, Tom Ford)

  

Trend #2. Colour blocking. (Gucci, Tom Ford, Badgley Mischka)

  

Trend #3. Pink. (Tom Ford, Christian Sirano, Valentino)

  

Trend #4. Denim (Tom Ford, Tibi, Tibi)

  

Trend #5. Plastic. (Valentino, Valentino, Chanel)

  

Trend #6. Featers, fur & ruches. (Elie Saab, Saint Laurent, Zimmermann)

  

Minder draagbare trends in deze categorie: see-through-outfits (Michael Kors), arty-prints (Versace) en extravaganza-glitter (Marc Jacobs).

  

Key-pieces

Trend #7. Trenchcoats. (Valentino, Alexander McQueen, Nina Ricci)

 Alexander McQueen RTW Spring 2018  

Trend #8. Sportswear. (Tommy Hilfiger, FentyxPuma, Public School)

  

Trend #9. Pencil Skirts. (3x Ralph & Russo)

  

Trend #10. Shorts. (Self-Portrait, Versace, Carven)

  

Accessoires

Trend #11. Bum/belt-bags. (Marc Jacobs, Balenciaga, Gucci)

  

In de categorie accessoires is er een heel duidelijke trend en dat zijn de bum/belt-bags (ook wel ‘fanny pack’ genoemd). We zien ze al steeds meer bij de populaire instagram girls voorbij komen en nu ook heel duidelijk op de catwalk. De trend is in het leven geroepen door modemerk Gucci maar ook steeds meer andere grote merken volgen deze trend zoals Balenciaga en Marc Jacobs.

De trends die bij ons favoriet zijn en die wij absoluut zullen overnemen zijn de pastel tinten, heel toegankelijk en absoluut een favoriet voor de zomer. Daarnaast zijn wij enorm fan van roze en dan met name de roze pakken. Dit zagen we het afgelopen jaar al vaker voorbij komen en van ons mag deze trend voorlopig nog wel even blijven. Waar we eerder nog raar opkeken als we een bum/belt-bag voorbij zagen komen beginnen we deze trend nu steeds beter te begrijpen en zowaar ‘leuk’ te vinden. Zeker voor komend festivalseizoen een musthave! De pencilskirt is ook absoluut een van onze favorieten, erg chic op een belangrijk evenement, maar nog leuker wanneer je deze op een zomerse dag combineert met een toffe sneaker.

De see-through outfits, arty prints en de plastic items vinden wij nog een beetje lastig. Maar wellicht kunnen deze trends wel heel gaaf zijn als je ze op een klein onderdeel van je outfit toepast. Denk aan see through heels of een plastic handtas. Zo ben je wel helemaal on top of trend maar hoef je niet al te ver buiten je comfort zone te treden.

Welke SS18 fashion trend is jouw favoriet?