Make-up, wij zijn er dol op bij YDFN. Nu ik dit schrijf denk ik eens goed na over mijn eigen make-up gebruik. Ik draag vrijwel iedere dag make-up, behalve wanneer ik een vrije dag heb en van plan ben de hele dag thuis te blijven óf wanneer mijn huid er echt even aan toe is. Persoonlijk ben ik niet heel gevoelig voor make-up trends, al vind ik het best leuk om af en toe te experimenteren met wat nieuws. Ik hou van een classy stijlvolle look, waardoor ik er verzorgd en elegant uit zie. Op een feestje ben ik er best voor in om een mooie smokey-eye te dragen of fake lashes. Maar verder geldt voor mij liever niet te veel gekke toeters en bellen. Make-up trends zijn niet voor niets trends, dus er zit altijd wel iets aparts tussen. Zo ook komend seizoen, maar gelukkig voor ons zijn de meeste trends goed draagbaar.

Trend #1. Nail-Art.

Nail-art komt helemaal terug, dit seizoen vooral met een sportieve twist. Dit past perfect bij de sportwear trend die momenteel gaande is.

Trend #2. The flawless face. Contouring is over.

Dit seizoen draait alles om de flawless face, de perfecte semi-natuurlijke gezonde huidskleur. We dragen nog steeds foundation, concealer en bronzers maar geen harde contour lijnen meer. Het moet er vooral uitzien alsof je niet al te veel op je gezicht hebt gesmeerd. Make-up artist Amanda Rijff, die een boek schreef over de flawless face, kan haar geluk niet op.

Trend #3. Liquid lipstick.

De matte lipsticks die afgelopen tijd enorm ‘on trend’ waren worden nu weer vervangen door de ‘normale’ liquid lipsticks. Persoonlijk ben ik hier enorm blij mee. Met mijn áltijd droge lippen ziet zo’n matte lipstick er toch een beetje cracky uit.

Trend #4. Cat eyes.

De zwarte winged liner is dit seizoen weer helemaal terug van weggeweest. De cat eye look zien we ook terug in de zonnebrillen trends van dit voorjaar. Een voorbeeld van een style icoon die de winged liner altijd erg mooi draagt is Noor van Queen of Jetlags.

Trend #5. Doll eyes.

Grote ogen, dikke lagen mascara en eyeliner gaat zijn comeback maken dit seizoen. Deze look is vooral erg bekend uit de ’80 en ’90-er jaren door mode icoon en model Twiggy.

Trend #6. Dewy skin. Extreme highlighters are over!

Naast het extreme contouren zijn ook de harde highlighter strepen verleden tijd. It’s all about the dewy skin! Met andere woorden highlighten op een natuurlijke manier, waardoor het lijkt alsof je van jezelf een prachtige glowy huid hebt. Producten die hiervoor veel gebruikt worden zijn de primers met een klein glansje erin of de liquid highlighters. Yara Michels is wat ons betreft de pro op dit gebied!

Trend #7. Metallic.

Last but not least, de meest ondraagbare trend in het rijtje ‘Metallic’. Deze trend zie je komend seizoen overal terug, metallic lippen, nagels en zelfs wenkbrauwen. Voor een feestje of festival snap ik dat metallic leuk kan zijn, maar voor overdag sla ik deze trend even over.

Welke make-up trend is jouw favoriet?