Bijna niemand heeft een perfecte huid. Door de welvaart in Westerse landen ontstaan er steeds meer mensen die een allergie opbouwen. Het is dus ook niet vreemd dat in deze landen veel meer mensen kampen met astma, hooikoorts en eczeem. Wij geven je 10 tips om je huid mooi en gezond te houden.

Tip #1. Slaap voldoende.

Voldoende slaap zorgt ervoor dat je huid de kans krijgt om te herstellen. Nu is het wel zo dat je met veel slapen alleen (minimaal 8 uur per nacht) niet het gewenste resultaat behaalt. Minstens zo belangrijk is dat je een regelmatig ritme hebt.

Tip #2. Drink niet te veel koffie en thee.

In koffie en thee zit cafeïne, dit werkt vocht afdrijvend waardoor er een gebrek aan vocht kan ontstaan in je lichaam. Compenseer daarom altijd met genoeg water (minimaal 1.5 liter per dag). Daarnaast krijg je vaak ook aanslag op je tanden van koffie en thee.

Tip #3. Kort en niet te vaak douchen.

Douche maximaal 3 keer per week en maximaal 10 minuten per keer. Lang en heet douchen maakt je huid ontzettend droog. Douche met een neutrale douche olie (bv. van de apotheek). Daarnaast kun je het wassen van je haar het beste zo lang mogelijk uitstellen zodat je hoofdhuid niet uitdroogd.

Tip #4. Smeer je iedere dag in met een bodylotion zonder parfum of andere schadelijke stoffen.

Een aanrader is de Vaseline Advanced Repair Bodylotion. Smeer altijd met de haarrichting mee want anders kunnen je haarzakjes verstopt en ontstoken raken.

Tip #5. Altijd je make-up van je gezicht afhalen aan het einde van de dag.

Klinkt zo logisch, maar is ook echt van groot belang. Je poriën zullen verstoppen wanneer je make-up op je gezicht laat zitten. Daarnaast vergeet je op zo’n moment om je huid te voeden met een crème. Dubbel fout dus! Wist je dat je make-up heel makkelijk met lauw water en een washandje van je gezicht kunt halen? Veel reinigers zijn veel te heftig voor je huid en zorgen er ook voor dat de goede bacteriën van je huid verdwijnen. Believe me, met water kom je een heel eind!

Tip #6. Voorkom stress, ruzie en verdriet.

Stress en verdriet hebben ook invloed op je huid. Zo zorgen tranen ervoor dat je huid uitdroogt. Daarnaast ga je fronzen als je, je niet happy voelt. Dit zie je terug aan de rimpels op je gezicht. Zorg er dus altijd voor dat je investeert in jezelf, door jezelf af en toe rust te gunnen en stress en verdriet zoveel mogelijk vermijd.

Tip #7. Bescherm je huid tegen hitte en kou.

Smeer in de zomer altijd een SPF en in de winter een voedende crème. Denk eraan dat parfums, alcohol en parabenen in crèmes vaak weinig goeds doen voor je huid. Een vettende crème van de apotheek werkt vaak veel beter. Je beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf en daarnaast blijft je huid soepel. Voor de dames met een vette huid is een vettende crème minder geschikt. Ga dan voor een crème op waterbasis die je huid hydrateren.

Tip #8. Houd je lichaam en huid strak door regelmatig te sporten.

Sporten is niet alleen goed voor je huid maar voor je algehele gezondheid. Het is dan ook aan te raden om minimaal eens per week te sporten. Liever nog vaker natuurlijk. Tevens verbrand je met sporten de nodige calorieën waarmee je, je lichaam strak houd.

Tip #9. Spray parfum nooit rechtstreeks op je huid.

In parfum zit een hoge concentratie aan alcohol, dit droogt je huid enorm uit. Spray je parfum liever in de lucht en loop er daarna doorheen. Een ander alternatief is om je parfum op je kleding te sprayen, maar dit kan soms nare vlekken achterlaten.

Tip #10. Eet gezond en rook niet.

Dit klinkt natuurlijk heel logisch. Maar het is de kunst om je hier ook aan te houden!