Modegigant H&M blijkt een gigantische voorraad aan onverkochte kleding te bezitten. Het gaat om een totaal van 4,3 miljard dollar aan onverkochte items. Ondanks de lage prijzen en snel wisselende collecties valt de verkoop tegen. Dit zou onder andere te verklaren zijn door het feit dat H&M moet zien op te boksen tegen andere fast fashion producenten als Inditex (moederbedrijf van o.a. Zara, Bershka, Pull and Bear en Stradivarius) en Primark. Deze partijen hebben een gelijke doelgroep en ongeveer dezelfde prijs en kwaliteit. Echter kunnen deze partijen zich nog sneller aanpassen aan de wens van de klant. Naast de grote onverkochte voorraad daalde de winst van H&M in 2017 tot het laagste niveau in de afgelopen 16 jaar. Al met al wil dit zeggen dat het niet goed gaat met het merk, om hier wat aan te doen wil H&M de prijzen de komende tijd nog meer verlagen om de onverkochte voorraad weg te werken. Daarnaast zullen er voorlopig geen nieuwe vestigingen worden geopend en zullen ze zich vooral richten op het verbeteren van de huidige winkels.