We kunnen wel stellen dat deze aflevering van Temptation Island de heftigste éver is! In deze aflevering zien we het meest confronterende kampvuur tot nu toe. Deborah krijgt de beelden van haar Tim onder ogen. Dat ze hier volledig kapot van is moge duidelijk zijn. Het was vooral de domme humor die Tim deed vreemdgaan met verleidster Cherish. Tim gaat zelfs zo ver dat hij aan het einde van de aflevering aan Zwanetta durft te beweren dat ze volgend jaar op de bruiloft van hem en Cherish zal staan. Bij Temptation Talk wordt het echter al snel duidelijk dat die bruiloft er niet gaat komen. Tim is terug in de realiteit en zit er verdacht stilletjes bij.

Deborah gaat ondertussen kapot aan de andere kant van het eiland. Na het kampvuur schreeuwt ze het uit, ze kan het niet geloven dat haar Tim dit kan doen. Ze vindt steun bij verleider Gino waar ze inmiddels een goede band mee heeft opgebouwd en die ze als enige man nog vertrouwd. Aan Gino de zware taak om Deborah te troosten. Inmiddels heeft Gino zoveel over Tim gehoord dat hij een heuse ‘Tim Fobie’ heeft ontwikkeld. Bij Temptation Talk grapt Kaj Gorgels dat Gino inmiddels wel eelt op zijn billen moet hebben na al die lange gesprekken.

Vaste Temptation Talk psychologe Barbara vindt de switch van Tim dusdanig heftig dat ze suggereert dat hier een diepere laag aan ten grondslag ligt. Ze durft zelfs te beweren dat het gedrag van Tim lijkt op het gedrag van een klein kind. Volgens haar is het impulsieve gedrag van Tim dan ook met het aanreiken van een koekje aan een kleuter te vergelijken. Tim geeft toe dat hij zijn deelname aan het programma heeft onderschat en krijgt in zijn dagelijks leven veel haat en zelfs bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. Hij noemt zelfs dat hij een mes op zijn keel heeft gehad. Wij zijn benieuwd wat er waar is van de aantijgingen van de onbetrouwbare Tim.

Oh-ja, we zouden het bijna vergeten maar er zijn ook nog andere stellen op het eiland. Nota bene verleider Fabrizio is definitief klaar met Danielle nadat ze gezellig aan het dansen is met twee andere verleiders. Danielle heeft hier echter geen boodschap aan en vindt dat ze vooral aan zichzelf moet denken. Mezdi is in deze aflevering nog steeds in de veronderstelling dat zijn relatie te redden valt. Al moeten we nog zien of hij volgende week nog steeds zo sterk in zijn schoenen staat, want dan zal Mezdi het moeten ontgelden aan de leugendetector. Verleidster Chloe heeft Kevin inmiddels helemaal in weten te pakken. En Meghan heeft besloten de laatste dagen van de ‘vakantie’ haar rust te nemen na de escapades met Joshua. Het goede nieuws is, Vanessa en Jeremy are still going strong!

De acties van Tim nog eens zien? Ze zijn hier voor je samengevat.