Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, die collega die flink de mist in gaat met zijn of haar outfit. Misschien is het je zelf ook wel eens overkomen dat je achteraf dacht ‘was het wel zo’n goede keuze om deze outfit aan te trekken?’ Om je weer even scherp te maken op wat wel en niet kan in je werkomgeving bespreken we in deze post 6 absolute workwear fails.

Fail #1. Te kort.

Hoogwater, naveltruitjes, mouwen die te kort zijn, het zijn allemaal missers die je op de werkvloer moet vermijden. Zeker in een corporate omgeving is dit echt not done.

Fail #2. Te bloot.

Op je werk is het ongepast om je sexy te kleden, ook als je die leuke collega wel ziet zitten. Zorg er liever voor dat je elegant bent en een zelfverzekerde uitstraling hebt. Hiermee zal je veel meer opvallen.

Fail #3. Te krap.

Helaas zien we deze fail veel te vaak voorbij komen. Geef asjeblieft toe aan het feit dat je iets bent aangekomen en dat hier ook andere kleding bij hoort. Blijf niet stug volhouden dat je dat jurkje in maat XS nog steeds aan kunt. Dit zorgt ervoor dat je als een rollade in een netje bent geperst, terwijl je er zo veel beter uit zou zien als je kleding aan zou trekken in je eigen maat.

Fail #4. Te comfortabel.

We hebben allemaal wel eens zin om die heerlijke comfortabele trui of dat warme fleece vestje aan te trekken. Echter ziet niets er minder charmant uit. Wanneer je voor comfortabel gaat, zorg dan wel dat het stijlvol blijft. Anno 2018 zijn Uggs ook écht verledentijd.

Fail #5. Te fout.

Foute teksten op een T-shirt vinden wij überhaupt niet kunnen, maar zeker niet in je werkomgeving. Val je collega’s alsjeblieft niet lastig met het teksten als ‘bad girl’ en ‘ik ben je bitch niet’. Ook politieke statements op je kleding kun je beter voor je houden, je weet immers niet hoe je collega’s of je baas hierover denken. De kans is dan ook groot dat je op het matje wordt geroepen als je met dergelijke teksten op je kleding aankomt.

Fail #6. Te versleten.

Scheuren in je broek of afgeknipte jeans zijn niet geschikt voor in je werkomgeving. Tenzij je in een informele sfeer werkt bij een kroeg of kledingwinkel, maar op kantoor zorg je voor nette kleding. Het liefst een pantalon of zwarte skinny jeans. Spijkerstof kan meestal wel, maar zeker niet overal. Bij twijfel kun je het beste kijken naar wat je collega’s dragen en je daar bij aansluiten.

Naast deze 6 fails is het natuurlijk ook not done om met vieze kleding, gekreukte blouses, open schoenen, sokken in je sandalen of stinkende kleding te arriveren op je werk. Het hangt er uiteraard altijd van af bij wat voor bedrijf je werkt of welke functie je bekleed maar denk in ieder geval na over je kledingkeuzes. Trek niet klakkeloos aan waar je zin in hebt maar bedenk ook wat gepast is bij het bedrijf waar je werkt. Om af te sluiten een outfit waarmee je zeker zult scoren op kantoor!