Jaloersmakend scrollen we door onze Instagram-feed, we zien de meest prachtige foto’s voorbijkomen. Het zijn foto’s van populaire it-girls waarbij het lijkt alsof ze iedere dag op pad zijn met een professionele fotograaf. OK, voor sommige instagram-girls die rijkelijk betaald worden voor hun dagelijkse posts is dit inmiddels inderdaad de realiteit, maar voor de meeste meiden geldt dat ze het nog steeds zelf doen met hun iPhone. Deze dames zijn inmiddels pro op het gebied van fotobewerking door middel van apps op je mobiele telefoon. Zo verkopen Queen of Jetlags en Moderosa zelfs complete editing-guides op dit gebied. Om je een handje op weg te helpen geven wij je 6 apps die je moet installeren op je telefoon.

App #1. Aviary.

Aviary is een van de meest complete foto bewerking-apps die er bestaat. Het heeft mega veel functionaliteiten. Het handige van deze app is dat je veel op detail niveau kunt aanpassen. De app is bijvoorbeeld ideaal om vlekjes weg te werken, je tanden bleker te maken of bijvoorbeeld je foto’s op te lichten. Daarnaast heeft het een tal van filters en andere bewerkingsmogelijkheden.

App #2. VSCO-cam.

Deze app zullen de meeste van jullie wel kennen. VSCO-cam geeft je een aantal prachtige gratis filters waarmee je, je foto van de meest mooie kleurstellingen kunt voorzien. Daarnaast biedt VSCO-cam de mogelijkheid om een aantal filters bij te kopen.

App #3. Afterlight.

Afterlight heeft ook een aantal erg mooie filters die je kunt gebruiken voor je foto’s. Daarnaast kun je foto’s een vorm geven zoals hieronder:

App #4. Litely.

Litely heeft een aantal fantastische filters die je foto’s wat lichter maken. Een aantal zijn gratis en een aantal moet voor worden betaald. Zeker de moeite waard om deze app eens uit te proberen.

App #5. Facetune.

Deze app is mateloos populair en wordt vooral gebruikt om onze gezichtjes wat strakker te trekken. Een fronsrimpeltje haal je met gemak weg en een flawless huidje is voor iedereen weggelegd met deze app. Deze app is helaas niet gratis, maar je betaalt er een klein bedrag van €4,95 voor. Meiden pas wel op met deze app, want een donkere kring weghalen prima. Maar trek jezelf alsjeblieft niet helemaal strak met deze app, zo verlies je uiteindelijk je eigen identiteit!

App #6. Snapseed.

Snapseed is de gratis fotobewerking app van Google waarmee je selectief delen van je foto kunt verscherpen, meer kleur kunt geven of lichter kunt maken. Daarnaast kun je, je foto uitbreiden met een witte rand als dat nodig is voor bijvoorbeeld je Instagram story.