Temptation aflevering 11, de dames moeten nog even bijkomen van het vorige kampvuur. Het is Vanessa die probeert Deborah te troosten en haar het positieve van de hele situatie in te laten zien met de woorden “je hebt in ieder geval antwoorden”, “je bent nu wel gewoon van hem af..” Gelukkig kan Deborah de ellende waar ze in zit door de afleiding van verleider Gino af en toe even vergeten. De meiden vinden het leuk dat Deborah eindelijk los komt en zichzelf is. Ze is aan het dansen, genieten en ouwehoeren en laat verleider Gino zelfs even toe in haar slaapkamer.

Aan de andere kant van het eiland is de klik tussen Kevin en Chloe zo goed dat het voor Chloe geen spel meer is. Ze kan Kevin niet zomaar meer laten gaan omdat het innerlijk en karakter dusdanig goed met elkaar klikt. Ook al is Kevin niet per se haar type qua uiterlijk die innerlijke band is voor haar nu veel belangrijker geworden. Ze begint langzaam steeds meer gevoelens voor hem te krijgen en is zelfs een beetje verliefd aan het worden. Kevin is echter heel stellig; hij gaat op Temptation geen relatie beginnen. Hij ziet na het hele avontuur wel hoe het verder loopt met Chloe. Al kan hij op het einde van de aflevering toch echt de charmes van de knappe Chloe niet weerstaan en zet hij zijn principes opzij. Na de nachtelijke escapades van de twee bied Kevin zijn excuses aan tegenover zijn mama omdat die absoluut niet wil dat haar zoon zich zo op TV laat zien.

Dat Kevin het zo goed kan vinden met Chloe doet Megan niets meer. Megan is ook deze uitzending veel meer bezig met verleider Joshua. Vorige week maakte Joshua nog heel erg duidelijk aan Chloe dat ze ‘gewoon vrienden’ waren en niet meer dan dat. Deze week blijkt er echter toch weer meer te spelen tussen de twee wanneer ze zich in de badkamer van Megan bevinden.. wordt vervolgd dus!

Tim is nog steeds super verliefd op zijn Cherish, hij blijft een speciaal gevoel hebben voor haar. Het is voor Tim heel duidelijk, hij heeft zijn keuze gemaakt. Tim is zelfs heel blij dat het hem in deze fase van zijn leven is gebeurd en niet pas over 10 jaar wanneer er al kinderen zouden zijn geweest. Maar hoe voelt Cherish zich eigenlijk bij de extreme verliefdheid van Tim? Het is verleidster Inge die zich bekommert over Cherish. Cherish geeft aan het al behoorlijk benauwd te krijgen. “Het is een beetje eng.. Het is wel too much ff.”

Toen was er nog de speciale opdracht voor Mezdi, Jeremy, Danielle en Vanessa. Zij moeten het ontgelden aan de leugendetector. Waar de vrouwen hier geen moeite mee lijken te hebben worden de mannen een stuk nerveuzer. Het is vooral Mezdi waarbij het zweet uitbreekt. Hij wist dan ook geen enkele vraag naar waarheid te beantwoorden.

Mezdi kreeg onder andere de vraag of hij met verleidster Denise gezoend heeft. Zijn antwoord hierop was nee, volgens de leugendetector is dit echter niet eerlijk beantwoord. Ook de vragen of hij het zou begrijpen dat Danielle na Temptation niets meer met hem te maken wil hebben en of hij zich er bewust van was dat hij Danielle met zijn gedrag zou kwetsen beantwoord hij niet oprecht met nee. Volgens psycholoog Pablo, die bij Temptation Talk is aangeschoven, is Mezdi iemand die denkt dat hij met zijn eigen leugens wel weg komt. Het lijkt alsof hij echt in zijn eigen leugens wil geloven.

Vanessa en Jeremy weten het er tot dusver nog steeds het beste van af te brengen. Tijdens de leugendetector viel Jeremy echter wel door de mand toen hij zij nog steeds oprecht gelukkig met Vanessa te zijn. Volgens de leugendetector was deze vraag niet eerlijk beantwoord, toch denken wij dat het wellicht de zenuwen zijn geweest die dit wat heeft beïnvloed. Want het lijkt ons raar dat iemand die zo zijn best doet voor zijn meisje niet oprecht gelukkig met haar zou zijn.

Stand van zaken na aflevering 11 is dat er nog steeds één koppel in de game is die dit jaar nog een kans heeft om samen terug naar huis te keren.