Afgelopen weekend had ik zin om weer eens een mooie look te creëren. Ik ging voor beachy waves en flawless make-up.

Beachy Waves

Met mijn OGE Exclusive 25mm tang krulde ik mijn haar. Ik verdeel mijn haar dan op in 4 gedeeltes. Eerst maak ik een midden scheiding en dan verdeel ik mijn haar in 2 lagen. Zo heb je dus 4 parten die je gaat krullen. De parten die ik op dat moment niet krul zet ik vast met een klemmetje. Ik verdeel elke part weer in 2 of 3 lokken die ik ga krullen. De krul zet ik er zo in dat ik krultang verticaal naar beneden steek en de krul er van voor naar achter omheen krul. De richting van de krul is bij elke lok gelijk anders word het geheel niet mooi. Let er altijd op dat je de lokken plat om de krultang heen rolt zodat al het haar goed verwarmt wordt. Van nature wil mijn haar echt oprecht niet krullen, ik heb het meest steile haar wat er bestaat. Maar de tang van OGE Exclusive bevalt me heel goed. Na het krullen houd ik de krul altijd even vast in mijn hand zodat het even kan afkoelen voordat ik de krul laat vallen. Zo blijft de krul beter zitten. Na elk part dat ik gekruld heb spray ik er wat Elnett Satin hairspray in. That’s it!

Flawless Make-Up

In het creëren van een Make-Up look ben ik beter dan in het doen van mijn haar. Ik vind het ook veel leuker om te doen, die passie is vooral ontstaan toen ik meedeed aan missverkiezingen. Tijdens zo’n verkiezing moet je er op ieder moment perfect uitzien, dus dat vergt enige skills op het gebied van make-uppen! De foundation die ik gebruikte is de Milani 2-1 Foundation and Concealer in kleur 3. Als concealer onder mijn foundation gebruik ik de Milani fair to light concealer en dan de donkerste tint in het palette. Van Mac gebruik ik een bronzer die destijds limited edition was en nu dus niet meer verkrijgbaar. Daarover gebruik ik de MAC Dainty mineralize blush op de appeltjes van mijn wangen. Ik gebruik MAC soft and gentle als highlighter. Voor de wenkbrauwen gebruik ik een bruine MAC mono-oogschaduw waarvan de kleur helaas niet meer leesbaar is. Onder mijn ogen gebruik ik een zwart kohl-potloodje van Sleek en dit fixeer ik met een bruine oogschaduw tint uit een palletje van Dior waarvan ik weet dat die helaas ook niet meer verkrijgbaar is. Dan gebruik ik het Urban Decay Naked 2 palette voor mijn verdere oogschaduw look. Vooraf dep ik met mijn vingers de Too Faced Shadow Insurance oogschaduw basis op mijn oogleden. Daarna plaats ik de kleur tease op mijn ooglid en onder de wenkbrauw plaats ik de kleur bootycall. In de arcade boog werk ik de kleur tease nog iets verder uit. Dan pak ik een klein kwastje waarmee ik nog een beetje busted aan de arcade boog toevoeg voor wat extra diepte. Dan blenden, blenden, blenden, blenden.. In het hoekje van mijn oog plaats ik met een klein kwastje dezelfde kleur als onder de wenkbrauw bootycall. Voor wat extra sparkle voeg ik op mijn ooglid nog een beetje van de kleur YDK toe. De beste mascara die ook nog eens redelijk betaalbaar is vind ik Telescopic van L’Oreal. Natuurlijk krul ik vooraf mijn wimpers even. Op de lippen gebruik ik een Collistar Lip Pencil in de kleur 15. Daarover doe ik nog een willekeurige doorzichtige lipgloss voor een beetje glans. Ik fixeer het geheel met de LA Girl Pro Setting spray.