De doodsoorzaak van de vrijdag overleden DJ Avicii is nog niet bekend. Echter komt zijn familie nu met een open brief naar buiten. In deze open brief wordt duidelijk dat het niet goed ging met Avicii en dat hij zich vaak bezig hielt met vragen over de betekenis van het leven en gelukkig zijn. Dit werd uiteraard in de documentaire (Avicii – True Stories) die over hem gemaakt is ook al goed duidelijk. Toen Avicii in 2016 stopte met toeren probeerde hij tevergeefs een goede balans te vinden tussen wat hem gelukkig maakte en wat niet.

De familie zegt het volgende in de brief:

“Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare artistieke ziel die zocht naar antwoorden op existentiële vragen. Een perfectionist die reisde en werkte op een tempo dat leidde tot extreme stress”

“Hij kon niet langer verder. Hij wilde rust vinden. Tim was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed.”

De brief eindigt naast het feit dat de familie zielsveel van Tim zal blijven houden ook met deze laatste zin “De persoon die je was en je muziek zullen je nagedachtenis in leven houden.”

Wij vinden het enorm triest en heftig om dit bericht te lezen en het laat diepe indruk bij ons  achter.