EPISODE 14

De veertiende aflevering van Temptation Island stond in het teken van de dreamdate. Deze date duurt 24 uur en vind plaats op een prachtige locatie buiten het resort. Vooraf aan de dreamdate moesten de kandidaten afscheid nemen van de groep omdat na de dreamdate het temptation avontuur voorbij is.

Voor Mezdi was de dreamdate de uitgelezen kans om te laten zien dat hij nog respect heeft voor Danielle. Hij mocht als dreamdate, met zijn temptation Leatitia, naar een heuse glamping. Helaas was hier geen tweede bed, maar Mezdi was bereid om zijn comfort te beperken en in de hangmat te slapen. Mezdi moet na het hele avontuur toch concluderen dat hij te veel op de verleidingen van de dames is ingegaan op het eiland.

Mezdi zijn Danielle ging op haar beurt met haar grootste verleiding Fabrizio op dreamdate. De twee moesten een klein contractje opstellen over het bed, maar uiteindelijk mocht Fabrizio toch bij Danielle slapen. Bij aankomst in het resort mochten de twee gaan genieten van een les partner yoga. Dit was niet direct waar Fabrizio op zat te wachten maar uiteindelijk bleken bepaalde oefeningen toch best wel leuk 😉 . Danielle geeft toe dat wanneer ze single was geweest wellicht wel op de avances van Fabrizio was in gegaan, maar dat ze in de situatie waar ze nu in zit hem geen hoop wil geven. Ze vindt namelijk wel dat Fabrizio ontzettend lief is en dat hij de wereld verdiend.

Vanessa ging op dreamdate met Matthew, bij aankomst in het hotel bleek alles van glas te zijn. Dus ook de douchecabine, dat zorgde voor een hoop ongemakkelijke momenten. Ondanks dat Vanessa met haar liefde Jeremy had afgesproken het bed niet met iemand ander te delen, liet ze toe dat Matthew bij haar sliep.

Deborah ging op dreamdate met haar grootste verleiding Gino. De twee hadden het zoals altijd weer heel gezellig met elkaar. Gino zei bij binnenkomst al “Oh ik heb een lekker bed”. Maar ondanks dat Tim al zijn respect naar Deborah toe overboord gooide, wilde Deborah niet met Gino in één bed slapen. Al wordt het in het zwembad wel heeeel intiem tussen de twee..

Tim ging natuurlijk op date met zijn Cherish. Hij is nog steeds zo verliefd, dat alle vlinders niet in zijn buik passen. Voor hem lijkt het plaatje compleet, maar Cherish houdt steeds meer afstand. Ondanks dat ze Tim een lieve jongen vindt, is het ook eng dat hij in één klap zo’n grote switch kon maken. Cherish beseft maar al te goed dat dit haar ook kan gebeuren. Daarnaast ziet ze Tim meer als een vakantie liefde. Tim lijkt echter niets in de gaten te hebben en komt zelfs op het ontzettende goede idee om Deborah in de toekomst uit te nodigen op zijn bruiloft met Cherish. Wat ons betreft is dit reële voorstel echt een beetje ‘koekoeloekoe’.

Joshua en Megan gaan als vanzelfsprekend ook met elkaar op dreamdate. Joshua hoopt ondanks dat hij geen relatie ziet met Megan haar geleerd te hebben dat ze de touwtjes zelf in handen moet nemen. Isn’t that way too cute? We love Joshua!  En gelukkig heeft Megan’s ex, Kevin, ook wat van het hele temptation avontuur geleerd heeft. Namelijk om niet meer te liegen en te bedriegen. Hij weet nu hoeveel pijn dat doet en wenst dit niemand toe.

EPISODE 15

De 15 dagen op het eiland van de verleiding zitten er op. Mezdi overdenkt het zijn temptation nog eens en vind dat hij het uiteindelijk netjes heeft gehouden maar weet ook dat niet alles in de ogen van zijn vriendin Danielle door de beugel kon. Hij zit daarom ook met veel vraagtekens in zijn hoofd. Danielle heeft op de dreamdate voor het eerst naast een andere man geslapen, dit voelde heel onwennig voor haar. Temptation was dan ook een rollercoaster van emoties voor Danielle. Ze had dan ook altijd het gevoel dat Mezdi het beste deel van haar was, nu moet ze dit deel zelf zien in te vullen. Fabrizio geeft haar nog een laatste advies voor het kampvuur “maak niet weer dezelfde fout”. En of Danielle dat niet doet, het kampvuur begint enigszins akward, de twee zijn erg koeltjes en geven elkaar niet eens een knuffel. Mezdi begint dat Danielle wel los mag branden omdat ze vast veel te zeggen heeft. Na enige twijfel maakt ze hem nog eens duidelijk welke fouten hij wel allemaal niet heeft gemaakt. Rick doet er nog een schepje bovenop door aan te geven dat wat Mezdi gedaan heeft niet te vergelijken is met de veel minder erge daden van Danielle. Mezdi schiet in de verdediging door te zeggen dat Danielle al haar keuzes volledig doordacht had, en hij schijnbaar niet. Voor Danielle is de koek definitief op, waarop Mezdi antwoord niet achter haar aan te gaan huppelen. Als hij al niet eens van plan is om nog enige energie in Danielle te gaan steken, dan is het wat ons betreft ook heel duidelijk dat Danielle beter af is zonder hem.

Het kampvuur van Megan en Kevin wordt er al niet gezelliger op. Megan heeft het advies van Joshua goed opgevolgd en reageert bijna arrogant op haar ex. Ook al was de uitslag van dit kampvuur natuurlijk wel al direct duidelijk vonden we het opvallend dat Kevin toch nog even benadrukte echt veel verdriet van de daden van Megan te hebben gehad. Het meest hilarische aan dit kampvuur vonden wij het moment dat Rick de twee veel wijsheid toewenste. 😉

Voor Vanessa en Jeremy ziet het leven na temptation er een stuk rooskleuriger uit dan voor de andere koppels. Zij zijn namelijk het enige koppel die zonder kleerscheuren naar huis gaan. Vanessa heeft alleen nog enige twijfels over het leugendetector fragment van Jeremy. Maar wanneer hij aangeeft echt gelukkig met haar te zijn is dat probleem ook al snel opgelost. Wij waren, ondanks de sensatie van het programma, oprecht blij dat er toch nog één happy koppel terug naar huis gaat.

Toen kwam the moment of truth het moment dat Tim en Deborah elkaar weer terug zien. Wij vonden Deborah opvallend rustig. Wonder boven wonder verliep het gesprek nog best oké. Tim geef aan het spel te hebben aangegaan en bied zijn oprechte excuses aan voor het niet slagen hiervan. Hij beseft heel goed dat hij een prachtmeisje weggooit en zou daarom ook nog heel graag vrienden blijven. Ondanks Deborah haar kalmte is ze wel vastberaden. Voor Deborah is het te laat, Tim had er tijdens temptation voor haar moeten zijn, niet achteraf! En de ring? Die is in het kampvuur beland.

De eindstand was natuurlijk voor niemand een verassing meer, maar we zijn wel benieuwd hoe het nu gaat met de kandidaten. Volgende week volgt er nog een extra lange temptation talk waarin we gaan horen hoe het leven er naar temptation aan toe is gegaan voor de stellen. Dit was wel de laatste temptation recap van dit seizoen, want anders zou het een soort recap van een recap worden. Maar we zijn uiteraard terug in juni wanneer het gloednieuwe seizoen, dat as we speak wordt opgenomen in Mexico, wordt uitgezonden.