Iedere vrouw wil een stralende lach, maar dat is nog niet zo eenvoudig. Dagelijks drinken we liters koffie en thee, daarnaast lusten we op feestjes graag een rood wijntje. Tijdens een drukke werkweek poets je, je tanden waarschijnlijk niet vaker dan twee keer per dag. Vaak moet alles zo snel mogelijk met als resultaat, gaatjes, tandsteen en een gele aanslag op je tanden. Weg stralende glimlach! Wij hebben daarom zes mega handige tips die je helpen je lach weer te laten stralen.

Tip #1. Gebruik een tandpasta die je glazuur versterkt en je tanden witter maakt. Het gebruik van een goede tandpasta wordt vaak onderschat. Heb jij gevoelige tanden? Last van bruine vlekjes door het ontstaan van tandsteen? Investeer dan in een goede tandpaste. Een absolute aanrader is de Sensodyne pro glasur whitening tandpasta.

Tip #2. Gebruik een mondspoeling voor wittere tanden. Er zijn veel mondspoelingen verkrijgbaar die allemaal het beste resultaat beloven. Maar let er altijd op dat je een mondspoeling zonder alcohol gebruikt. Listerine heeft een goede whitening en glazuur versterkende mondspoeling waarmee je echt resultaat boekt (proof: wij hebben het getest).

Tip #3. Drink geen koffie, thee of rode wijn. Deze dranken laten een flinke aanslag achter op je mooie witte tanden. Groene of witte thee is trouwens een uitzondering hierop.

Tip #4. Rook niet. Too obvious en roken is natuurlijk sowieso niet goed voor. Mocht je toch willen roken, gebruik dan een e-sigaret.

Tip #5. Poets je tanden regelmatig met een elektrische tandenborstel. Regelmatig poetsen is uiteraard belangrijk, maar zorg er ook voor dat je de kwaliteit van je poetsbeurten verbeterd. Een aanrader is om regelmatig je tanden te poetsen met een elektrische tandenborstel. Let wel, doe dit ook niet te vaak want dan poets je het glazuur op je tanden kapot.

Tip #6. Drink water na een maaltijd. Dit zorgt ervoor dat al een groot deel van de restjes eten en suiker van je tanden afspoelen. Een glas water na een kop koffie of thee zorgt er ook voor dat je die resten koffie en thee die de aanslag op je tanden veroorzaken weg spoelt.