Dat de cosmetica producten die we iedere dag gebruiken niet altijd even veilig zijn werd ons onlangs nog duidelijk toen Kourtney Kardashian hierover een statement maakte in samenwerking met de Environmental Working Group (EWG). Maar dat er teflon in onze huidverzorging en make-up producten zit vinden we écht shocking.

Teflon kwam al vaker in het nieuws als zijnde schadelijk, zo zat het ook in de aanbaklaag van koekenpannen van de Albert Heijn. Diezelfde EVG van Kourtney komt nu ook op tegen het gebruik van teflon in cosmetica producten. De chemische benaming voor Teflon is polytetrafluorethyleen, afgekort als PTFE of ook wel PFAS’s. Hele ingewikkelde namen maar het enige wat belangrijk is dat je kijkt of dit in een van je producten zit. Dit kan je doen door te letten op het woord ‘fluor’ in de ingrediëntenlijst. Chemische namen zoals perfluorononyl-dimethicon of perfluorodecaline zijn teflon verwante producten.

Waarom moet je teflon nou vermijden? Teflon kan aantoonbare ernstige schade aanrichten voor de gezondheid. Producten waar je vooral op moet letten zijn producten die olie en water afstoten. Denk aan bijvoorbeeld waterproof mascara.

Bron: Huffington Post