Gister was de VIVA400 Visionista masterclass dag powered by Renault Captur. Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten was ik geselecteerd als één van de 50 aanstormende talenten. De dag werd georganiseerd in het prachtige modern ingerichte restaurant Den Burgh in Hoofddorp. De ideale locatie om een mooi evenement neer te zetten. Sanny Verhoeven van ‘Sanny zoekt geluk’ opende de dag waarna we direct van start mochten met een panelgesprek. Aan het panelgesprek namen 3 ondernemende vrouwen deel, waaronder Debby Gerritsen hoofdredacteur van VIVA. Na het panelgesprek kregen we een super interessante workshop over personal branding van de expert op dit gebied, Chris Potter. Enorm leerzaam en ik heb zeker een aantal punten waarmee ik aan de slag kan. Na de workshop kregen we de tijd om heerlijk te lunchen in de schitterende tuin van restaurant Den Burgh. Tijdens de lunch kregen we de kans om gezellig met elkaar te netwerken. Ik leerde allerlei dames kennen met dezelfde ambities, een super tof idee of een mega inspirerende visie. Dit voelde zo goed en ik kreeg er zoveel energie van om met allemaal gelijkgestemden te sparren over ondernemen dat ik nu bruis van de nieuwe ideeën. Na de lunch was het tijd voor één van de spannendste onderdelen van de dag, pitchen. Eerst kregen we alle tips en tricks over pitchen uitgelegd door de Pitch Queen herself, Nathalie Mangelaars, waarna we zelf voor de jury onze pitch mochten doen. Mijn pitch had ik vooraf uiteraard goed voorbereid, waar ik van binnen me super zenuwachtig en in vuur en vlam voelde, kreeg ik van de jury juist het compliment dat ik zo rustig en duidelijk overkwam. De jury vond mijn pitch staan als een huis en vond mijn doel heel concreet. Deze complimenten kon ik maar weer in mijn stak steken, plus dat nu heel veel andere meiden van mijn bedrijf en visie afweten. Toen alle pitches geweest waren, wist ik al genoeg, de mijne was niet onderscheidend genoeg om door te stromen naar de top 15. Want jeetje, wat waren deze dames aan het vlammen zeg! Oprecht waanzinnig om te zien dat er in Nederland zoveel talentvolle en ambitieuze meiden zijn met zulke unieke ideeën. Na het pitchen kwam, voor mij persoonlijk, het meest interessante deel van de dag de lezing van Faya Lourens. Én ja we zijn er eindelijk achter, het is Faya en niet (meer) Fajah. Met een y dus en geen h op het einde, want Faya heeft vanwege haar succes in het buitenland haar naam laten aanpassen zodat deze overal ter wereld op gelijke manier wordt uitgesproken. Dat ter zijde, haar verhaal was zo open en eerlijk. Schaamteloos vertelde ze over haar jeugd en de gebeurtenissen die ze in haar leven meemaakte om nu te staan waar ze is. On top wat mij betreft! Want wat een positiviteit en energie straalt deze dame uit zeg. Ik heb genoten en veel geleerd. Helaas zat ik niet bij de top 15, maar hé ik heb deze ervaring maar weer mooi meegenomen en ik heb mijn bedrijf met een sterke pitch op de kaart weten te zetten. Dat kan ik gelukkig vol overtuiging en met trots zeggen. Thank you VIVA, thank you Renault en thank you Visionista’s, ik heb genoten!