Deze week helaas geen YDFN Beauty-Alert, géén mooie dame dus, máár wel een hele knappe man! Namelijk, de knapste man van ons land, niemand minder dan Rico Mallee.

Wie ben je en wat doe je precies?
Ik ben Rico Mallee en ik ben een fulltime fashion en commercieel fotomodel. Daarnaast doe ik veel klussen voor televisie, onder andere als figurant en ik heb onlangs
nog een grote tv commercial opgenomen voor RTL 5. Naast modellenwerk heb ik in het verleden deelgenomen aan wereldwijde mister verkiezingen om Nederland op de kaart te zetten. Tijdens één van deze verkiezingen, manhunt international in Bangkok, werd ik verkozen tot best ‘stage tv movie model’ van de wereld. Tevens heb ik ook de titels Mister Supranational Netherlands en Mister Ocean Netherlands op zak. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de school voor jong talent van het koninklijk conservatorium in Den Haag en daarna heb ik de opleiding personal trainer gedaan.

Waar kunnen we jou van kennen?
Ik ben vaak terug te zien op televisie, zo was ik te zien bij RTL live, RTL boulevard, RTL business class, Pow News, Helden van 2017. Naast televisie sta ik als model in meerdere nationale en internationale magazines en heb ik geregeld op de voorpagina van de krant gestaan.

Hoe kwam je er achter dat je iets in de fashion / entertainment / televisie branche wilde gaan doen? En Hoe ben je toen begonnen?
Ik ben er eigenlijk meer ingerold, met mijn 4e fotoshoot haalde ik gelijk een publicatie in een groot magazine in Amerika. Ik had zelf nooit gedacht model te worden, ik trainde een groep modellen voor mijn eindexamen personal trainer en toen heb ik me over laten halen een keer een fotoshoot te doen. Vooral nadat Albert Verlinde me had uitgenodigd bij het programma RTL live ging het snel ineens wilde iedereen me hebben, ik was uitgenodigd omdat ik toen verkozen was als knapste man van Nederland. Na RTL Live mocht ik ook nog eens bij RTL Boulevard aanschuiven voor een item, dat opende ook weer nieuwe deuren voor mijn carrière als model.

Krijg je veel extra aandacht vanwege je uiterlijk en doordat je steeds bekender wordt?
Ik krijg nu sinds mijn modellen carrière wel veel meer aandacht. Ik word regelmatig herkent op straat en mensen willen met me op de foto, ook op social media gaat het hard, ik heb nu bijna 40.000 volgers. Het leuke aan een goed uiterlijk en bekend zijn is dat je vaak wordt uitgenodigd voor exclusieve feestjes en andere speciale gelegenheden.

Je werkt als mister, model en voor de televisie, wat vind je nou het leukste aan wat je doet?
Het leukste vind ik dat ik eigen baas ben, alleen verantwoording aan mezelf moet afleggen en helemaal vrij ben te doen wat ik wil. Die vrijheid bied mij de mogelijkheid om volledig mijn eigen koers te varen en te gaan voor waar ik gelukkig van wordt.

Welke bekende persoon inspireert jou op carrière vlak en waarom?
Mark van der Loo, Dat is toch wel hét mannelijke model van Nederland, hij staat al jaren lang aan de top. Wanneer ik mijn carrière zou kunnen meten aan die van hem, zou ik zeer tevreden zijn.

Wat denk je dat ervoor heeft gezorgd dat jij bent gekomen waar je nu staat? 
Heel cliché, maar hard werken en nooit opgeven. De key is om nooit te verslappen anders gaat iemand anders je voorbij die harder werkt dan jij. Je iedere dag voor 200% geven en focus houden heeft mij gebracht waar ik nu ben.

Wat zijn je persoonlijke dromen voor de toekomst?
Een nog grotere modellen carrière met veel buitenlandse klussen horen echt tot mijn bucketlist. Ik ben nu nog niet op 10% van wat ik wil bereiken. Als ik het hoogst haalbare heb bereikt, dan ben ik pas klaar.

Wil je nog iets toevoegen aan dit interview?
Veel meiden en jongens hebben tegenwoordig de illusie dat als je een miss- of mister verkiezing wint dat je ook gelijk een model bent maar ze realiseren zich niet dat modellenwerk en verkiezingen totaal los van elkaar staan. Een verkiezing is een leuk opstapje en goed voor je persoonlijke ontwikkeling maar het maakt je geen model of beter model. Als model moet je keihard werken om aan de top te komen en te blijven.

https://www.instagram.com/p/Bi1V0QWgcP6/?taken-by=rico_mallee

https://www.instagram.com/p/BioTh7MAhqA/?taken-by=rico_mallee

https://www.instagram.com/p/Bh0koyLAxFb/?taken-by=rico_mallee

https://www.instagram.com/p/BhObs3vgqAt/?taken-by=rico_mallee

https://www.instagram.com/p/Bg_C4qIAD-c/?taken-by=rico_mallee

https://www.instagram.com/p/BfykrlOg-Iu/?taken-by=rico_mallee

We willen Rico heel hartelijk bedanken voor zijn openhartigheid in dit interview en we wensen hem uiteraard een fantastische carrière toe.