Vandaag is de dag van de Royal Wedding van Harry en Meghan in Windsor Castle. Wereldwijd wordt de spectaculaire bruiloft op televisie uitgezonden. Vier dagen geleden stonden de eerste mensen al te wachten om vandaag een glimp op te vangen van het Britse bruidspaar. Prince Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle zijn vanaf vandaag voor altijd aan elkaar verbonden. In totaal zijn er ongeveer 600 genodigden, veelal beroemdheden. Zo is Oprah Winfrey aanwezig, James Blunt, Pippa Middleton (zus van Kate Middleton), Amal en George Clooney, Victoria Beckham en David Beckham, Serena Williams, de cast van de serie Suits en zangeres Josh Stone. Opmerkelijk is dat politici niet aanwezig zijn bij de bruiloft. Hiermee werd een enorm dilemma ontweken, prince Harry wilde namelijk graag Obama uitnodigen maar Trump niet.

Er zijn zo’n 5000 journalisten aanwezig om verslag te maken van de beroemde bruiloft.

Prince Harry en zijn broer William kwamen samen in zwart met rood uniform aan bij de Weststeps van Saint Georges Chapel. Er werd vooraf gespeculeerd of Harry zijn baard zou laten staan omdat dit ‘not done’ zou zijn. De vader van Meghan Markle, Thomas Markle, liet zich voor goed geld fotograferen in een internet café toen hij foto’s van Meghan en Harry zat te bekijken. Er ontstond hierom een enorme rel en daarom besloot Meghan’s vader niet naar Engeland te komen en zijn dochter dus niet weg te geven. Hij wilde simpelweg de bijzondere dag niet verpesten. Prince Harry heeft na het overlijden van zijn moeder Princess Diana een moeilijke jeugd gehad. Hij heeft vaak lastige momenten gehad en wilde heel graag ‘normaal’ gevonden worden. Na zijn tijd in het leger heeft hij moeite gehad met zijn agressiviteit, broer William heeft hem toen gestimuleerd om echt iets met zijn probleem te gaan doen. Tegenwoordig voelt Harry zich weer helemaal gelukkig en is hij een stem voor soldaten die veel meemaken in oorlogen. Van Meghan is maar één familielid aanwezig bij de bruiloft, alleen haar moeder. Verder zijn er veel vriendinnen van haar en collega’s van de serie Suits.

Om 13.45 kwam Meghan aan bij de Saint George’s Chapel in een jurk van het Franse modehuis Givenchy, de ontwerper was echter wel Brits. Naast haar in de auto zat haar moeder die bij het kasteel werd afgezet, waarna de bruidskinderen werden opgepikt. Om 12.55 kam Prince Charles, vader van Harry en William, aan die zijn schoondochter gaat weggeven. Koningin Elisabeth (92) en prince Philip (96) kwamen als laatste aan. De aankomsten van de royals vond plaats in omgekeerde volgorde van belangrijkheid. Als allerlaatste arriveerden de bruidskinderen bij de Saint George Chapel. Toen was het moment daar, de aankomst van de bruid! Wát een entree, er verscheen direct een glimlach op het gezicht van Harry. Daarnaast zagen we enorm veel trots in de ogen van Meghan’s moeder. Toen was het tijd voor de ceremonie en het jawoord.