Op Your Daily Fashion News delen we veel leuke trends die ieder seizoen weer veranderen. De wereld van Fashion gaat snel en wordt daarom ook niet voor niets de Fast Fashion industrie genoemd. Iedere zes weken brengen modeketens als Zara, H&M, Stradivarius en noem maar op nieuwe items op de markt die voldoen aan het laatste modebeeld. Hoe zorg je er nou voor dat je, je eigen stijl ontwikkeld in al dat modegeweld. Létterlijk modegeweld want helaas gaat de fast fashion industrie gepaard met enorm veel vervuiling, kinderarbeid en het gebruik van zeer schadelijke chemicaliën voor zowel de gezondheid van de medewerkers als voor de natuur. De fashion industrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld en daarom is het belangrijk dat je hierover nadenkt wanneer je in de winkel staat. In een ingewikkelde en lange value chain verschuilen merken zich achter excuses als ‘wij kunnen niet de hele chain controleren’. Maar bij wie ligt dan de verantwoordelijkheid? Zo lang de druk van de consument op een verandering in deze industrie niet verhoogd wordt gaat er niks gebeuren. Wij van Your Daily Fashion News zijn uiteraard net als jij gék op mode en daarmee gaan mooie kleding, sieraden, schoenen en tassen gepaard. Maar onlangs opende Chanel Trapman van Mumster Productions nog onze ogen, zij maakt namelijk een niets verhullende documentaire over de wanpraktijken in de mode-industrie. Bij Your Daily Fashion News zijn we toen gaan nadenken wat wij kunnen doen om deze industrie minder vervuilend te maken. Toen kwamen we er samen met Chanel achter, dat het ontwikkelen van een eigen stijl heel erg kan bijdragen hieraan. Want als jij je eigen stijl hebt ontwikkeld zul je mooie duurzame items kopen die écht bij jouw signature look passen en waar je heel lang mee kunt omdat je ze simpelweg veel langer mooi vind dan één seizoen. Denk alleen al aan sieraden, wanneer jij een mooi luxe sieraad koopt bij de juwelier waar je écht even in moest investeren zal je deze ketting of armband wellicht jaren dragen omdat je deze zorgvuldig hebt uitgekozen bij jouw unieke stijl. Wanneer je bij H&M of Zara een setje oorbellen koopt ben je daar vaak over een week of 6 alweer klaar mee. Nu is het niet zo dat je op Your Daily Fashion News nooit meer een item van een fast fashion keten langs zult zien komen want het is namelijk niet waar dat alleen fast fashion ketens meehelpen aan de wanpraktijken in de mode-industrie. Want ook dure merken die zeggen op een duurzame wijze te ‘kunnen’ produceren, ‘doen’ dat vaak niet. Op Your Daily Fashion News willen we alleen bewustwording creëren en jou gaan helpen met het ontwikkelen van je eigen stijl. Op deze manier zul je minder kleding gaan kopen en alleen daarmee maak je al een grote stap naar een betere wereld. Dit is dan ook het begin van een serie artikelen die daarop gericht zal zijn. We gaan je in deze artikelen tips geven zodat ook jij je signature look gaat ontdekken!