Fred van Leer heeft zijn eerste boek uitgebracht, genaamd ‘Leer van Fred’. Het boek is een soort stijlgids dat lekker luchtig wegleest, het gaat over Fred zijn eigen leven en over zijn werk als stylist. Het loopt nu al storm met de verkopen van het boek, want inmiddels is de productie van de tweede druk al gestart. Zelf is Fred niet zo bezig met de cijfers, dit zegt hij er zelf over:

“Net zoals ik me ook nooit druk maak om de kijkcijfers van mijn tv-programma’s. Ik dacht vandaag ineens: oh ja, ik ga natuurlijk ook geld verdienen aan dit boek als het goed loopt. Daar had ik nog helemaal niet bij stilgestaan.”

Het is het enige boek wat Fred van plan is uit te geven. Hij is eerlijk over het feit dat het niet door hem zelf geschreven is maar door een ghostwriter waarbij hij zijn verhaal heeft verteld. Dit proces ging gepaard met veel emotie. De eerste keer dat Fred zijn boek in zijn handen hield moest hij wel even een traantje wegpinken, het voelde voor hem heel goed om weer een droom te hebben laten uitkomen.

https://www.instagram.com/p/BjWgP7gn0yA/?taken-by=fredvanleer

https://www.instagram.com/p/BjPhja1Hkjq/?taken-by=fredvanleer