De temperaturen schieten de laatste tijd de lucht in. Dat betekent dat je naar je werk ook andere outfits gaat dragen. Lekker zomers mag maar het moet uiteraard wel geschikt zijn voor op de werkvloer. We zien het helaas nog heel vaak gebeuren dat medewerkers van en bedrijf in de zomer niet zo gepast naar hun werk gaan. Hoe voorkom je nou dat je niet te warm en te saai gekleed bent zonder dat het ongepast is op je werk. Wij hebben een aantal tips voor je zodat je weer even alert bent.

Tip #1. Jurkjes en rokjes kunnen prima, let wel, niet té kort. Op de knie is oké, maar niet ver daarboven!

Tip #2. Hemdjes, heel leuk allemaal, maar niet met spaghetti bandjes. Dit is echt te bloot voor op kantoor. Wanneer je een hemdje wilt dragen op de écht warme dagen kijk dan goed of je schouders bedekt zijn. Vermijd hemdjes in ieder geval als je op een sollicitatiegesprek gaat.

Tip #3. Slippers, gewoon not done. Heel comfortabel natuurlijk, maar op je werk en zeker in een corporate omgeving kun je veel beter gaan voor een ballerina of loafertje.

Tip #4. Je hebt al heel wat moeite gehad om eindelijk dat leuke outfitje uit de kast te halen, maar dan kom je er op het punt van vertrek achter dat je, je benen niet hebt geschoren. Kom liever te laat dan dat je toch in de auto stapt naar je werk, want ongeschoren benen zien er heel onverzorgd uit.

Tip #5. Draag liever geen shortjes; ze zijn simpelweg te kort voor naar je werk.

Tip #6. De witte kleding komt uiteraard ook weer uit de kast. Wit is hartstikke mooi en helemaal niets mis mee, mits het niet doorschijnend is en/of je er geen opvallend ondergoed onder draagt.

Tip #7. Met die zonnige dagen en hoge temperaturen transpireren we allemaal wat meer dan normaal, neem een deodorant mee naar je werk als je hier veel last van hebt. Er is niets zo oncharmant als naar zweet ruiken.

Heb je er na al deze workwear tips meteen vertrouwen in gekregen dat het tijdens je sollicitatie wel goed gaat komen, check dan even Jobbird voor heel veel toffe vacatures.