De organisatie achter de Miss America verkiezing schrapt de bikinironde. Miss America wordt ieder jaar georganiseerd en de winnares krijgt een ticket naar de finale van Miss World. Dit is samen met Miss Universe één van de grootste missverkiezingen ter wereld. Het schrappen van de bikinironde is niet voor het eerst, onlangs maakte Miss World nog een einde aan deze ronde in hun verkiezing. Voor Miss America dus een behoorlijk logisch gevolg gezien deze ronde ook tijdens de wereldwijde finale niet meer van belang is. Daarnaast kondigt Gretchen Carlson hoofd van de Miss America verkiezing ook aan dat iedereen nu mee kan doen aan de verkiezing gezien er meer gaat meetellen dan enkel en alleen het uiterlijk. Ter vervanging van de bikinironde wordt nu een ronde georganiseerd waar de deelnemers mogen spreken over hun passie, levensdoelen en ambities. De Miss America verkiezing is niet te verwarren met de Miss USA verkiezing, waarvan de winnares naar Miss Universe afreist. Bij Miss USA blijft de bikinironde gewoon bestaan.