De finale van Miss Nederland 2018 zal plaatsvinden op 9 juli aanstaande. In de jury zullen Albert Verlinde, William Rutten en Zoey Ivory zetelen. Zij krijgen de zware taak om de opvolgster van Nicky Opheij te vinden. Het evenement zal plaatsvinden in het AFAS Theater in Hilversum. Deze venue koos de organisatie dit jaar voor het eerst na het vele jaren in Studio 21 in Hilversum te hebben georganiseerd. De winnares gaat later dit jaar deelnemen aan Miss Universe dat in handen is van modellenbureau IMG Worldwide. De presentatie van de finaleshow ligt in handen van Viktor Brand en Kim Kötter.

De bikinironde gaat bij Miss Nederland overigens gewoon door, de organisatie zegt hierover:

“Geen uitgehongerde modellen, maar gezonde, sportieve, prachtige meiden die er niets van willen weten dat er ook maar iemand voor hen gaat bepalen hoe zij zich wel of niet moeten gedragen. Kortom, women empowerment ten top!”.

Naast de bikinironde, talentenronde en galaronde staat Miss Nederland dit jaar in het teken van Godinnen.

“Afgelopen decennia hebben vrouwen hun vrouwelijkheid weer de plek in hun bewustzijn teruggegeven die ze verdienen. Zoals de godinnen uit de oudheid die onafhankelijk waren, omdat ze hun levensgeluk ontlenen aan het behalen van hun persoonlijke doelen. Ze stellen zichzelf een materialistisch, idealistisch of een spiritueel doel. Het gevolg is dat er een meer gebalanceerde vrouwelijkheid aan het ontstaan is. Vrouwen geven uiteraard een grote prioriteit aan moederschap en relaties, maar leren daarentegen steeds beter hoe ze zich maatschappelijk moeten handhaven, zich zakelijk moeten profileren om hun doelen te bereiken én hun grenzen te bewaken. In de mythologie worden godinnen niet wezenlijk geraakt door handelingen van mannelijke goden. Ze richten zelf hun levens in”.

De finale op 9 juli aanstaande beloofd dus een groot spektakel te worden. Wij kunnen niet wachten om erachter te komen wie de nieuwe Miss Nederland zal worden.