Gistermiddag was de grote finale van Miss Grand Netherlands, georganiseerd door 12 months of beauty. Miss Grand Netherlands zal in het najaar afreizen naar Myanmar om daar Nederland tijdens de internationale finale van Miss Grand International te vertegenwoordigen. Miss Grand International is één van de vijf grootste verkiezingen in de wereld en wordt dan ook een ‘grandslam’ verkiezing genoemd. Ieder jaar doen en rond de 100 landen mee aan Miss Grand International en het is dan ook een enorme eer als je aan deze verkiezing mag deelnemen. Gistermiddag was het zover voor de Nederlandse finalisten om te strijden voor de felbegeerde kroon van BaroQco. Overigens niet zomaar een kroon, want naar eigen zeggen is de nieuwe Miss Grand Netherlands kroon de masterpiece van BaroQco couture. Als eigenaresse van Your Daily Fashion News mocht ik zetelen in de jury om de opvolgster van de knappe Kelly van den Dungen te kiezen. Het jurypanel had oprecht een hele zware taak om één winnares te kiezen. Uiteindelijk na een laatste spoedberaad op de gang wisten we het zeker, Kimberley Xhofleer is de nieuwe Miss Grand Netherlands. Zij wordt het komende jaar gekleed door niemand minder dan Bjorn Kersten, hij zal prachtige jurken gaan maken voor Kimberley haar internationale avontuur. Daarnaast krijgt Kimberley een personal trainer die haar body wise zal klaarstomen. Congrats Miss Grand Netherlands 2018!

foto van Miss Grand International.

foto van Miss Grand International.

Foto’s: Marcel Maximiliaan Schwab.