Afgelopen vrijdag vond in Studio21 te Hilversum het SCENECS International film festival plaats. Dit festival wordt speciaal georganiseerd voor debuterende filmmakers en acteurs. Tijdens het grand gala wordt een week van festiviteiten waarin maar liefst 59 films te zien waren afgesloten. Vanuit de hele wereld waren debutanten uit de filmindustrie bijeengekomen om een felbegeerde ‘Dutch Golden Stone Award’ in ontvangst te nemen. Deze fantastische awards werden uitgereikt door Miss SCENECS Faith Landman. De energieke presentatie lag in handen van Jeroen Post. De avond begon met de prijs voor de beste in short fiction, deze award ging naar ‘You didn’t forget’. In het verlengde van deze prijs werd ook de ‘Best Fiction’ award uitgereikt. Deze titel ging naar ‘American in Texas’ van Anthony Pedona. Hij gaf een emotionele speech waarin een raak politiek statement verwerkt zat. Hij wist hiermee de zaal muisstil te krijgen en te ontroeren. Adam Weingrod ging er met zijn ‘The Island’ vandoor met de prijs voor beste documentaire. De avond werd afgesloten met het beste acteertalent. Actrice Christanne de Bruijn die haar debuut maakte in de film ‘De Dirigent’ ging er met de Best Acting Talent Award vandoor. Naast een carrière in het theater was de hoofdrol die ze vertolkte in ‘De Dirigent’ een droom die uitkwam.

Adam Weingrod kreeg met zijn ‘The Island’ de award voor beste documentaire.

Miss Scenecs Faith Landman overhandigde de awards aan de winnaars.

De award uitreikingen werden afgewisseld met zang en dans van het entertainment team van Studio21.

Anthony Pedone gaf een emotionele speech na het winnen van de best fiction award.

Actrice Christanne de Bruijn is het beste debuterende acteertalent van 2018.