Het bruiloft seizoen is begonnen en dat betekend dat er een grote kans is dat jij binnenkort ook een trouwerij in je agenda hebt staan. Bij dit soort chique gelegenheden komt altijd de nodige outfit stress kijken, maar voornamelijk shoe-stress. Want hoe zorg je ervoor dat je de geschikte schoen draagt waar je ook nog eens de hele dag op kunt vertoeven? Omoda heeft gelukkig een aantal hele handige tips om de perfecte bruiloft schoen te scoren.

Goudentip: Begin je outfit met schoenen. Niets is vervelender dan de dag overleven op schoenen die niet lekker zitten of je eigenlijk niet mooi vindt. Schoenen maken of breken je outfit, zorg daarom voor een goede basis.

Wedding shoe #1. Hakken!
Een mooi paar pumps zijn altijd goed voor een bruiloft, omdat ze perfect matchen bij een jurkje, rok of pantalon. Ben je een pro, dan kom je de dag wel door op fraaie naaldhakken. Ben je niet zo’n ervaren hoogloper, dan zijn de midi-hak en blokhak je op het lijf geschreven.

Flower power met zalmroze Unisa hakken via Omoda.

Wedding shoe #2. De platte schoen.
Ben je absoluut geen hakkendrager, dan kunnen platte schoenen ook verrassend leuk zijn voor een bruiloft. Ook handig als de bruiloft op het strand gevierd wordt óf als extra paar schoenen in je tas, mocht je zere voeten krijgen halverwege de dag. Loafers en ballerina’s zijn de ultieme vervangers voor pumps.

Feestelijk in geel met Maripé loafers via Omoda.

Wedding shoe #3. Sandalen.
Is het feest midden in de zomer, dan zijn sandalen perfect. Bedenk ook hier weer: hakken zijn heel mooi, maar kom je de dag er mee door? Sandalen met een stevige (slee)hak zijn super hip en door de bandjes blijven ze goed op hun plaats. Of kies voor het bekende platte sandaaltje voor extra comfort.

Wedding look met Michael Kors sandalen via Omoda.