Afgelopen week gaf me het gevoel dat ik even terug in de tijd ging. Ik mocht namelijk Miss Grand International ontmoeten en dat deed me denken aan de tijd dat ik zelf nog een miss was. Ik ontmoette Maria José Lora in het Ramada hotel in Amsterdam. Bij aankomst zag ik haar al direct aan de balie staan met de vicepresident van de Miss Grand International Organization. Direct ging er een soort kriebel door mijn buik en ik dacht ‘dat is ze dus’. Toen ik haar hoorde praten in haar moedertaal Spaans dwaalden mijn gedachten af naar Ecuador. Dit is namelijk het land waar ik ooit naar afreisde om Nederland te vertegenwoordigen bij een internationale missverkiezing. Die Zuid Amerikaanse schoonheid, de Spaanse taal en dat grote luxe hotel zorgden er echt even voor dat ik heimwee kreeg naar die tijd. De tijd waarin ik mezelf als 21 jarig meisje in razend tempo ontwikkelde; ik stond ineens voor duizenden mensen op een podium, was in allerlei landen op televisie te zien én ik reisde alleen van Nederland naar Amerika en van Amerika naar Ecuador. Aangekomen in Ecuador ontmoete ik 33 meisjes uit 33 verschillende landen, allemaal met hetzelfde doel en dezelfde ambities. Dat gevoel en die adrenaline die je heb tijdens zo’n avontuur dat voelde ik afgelopen week ook weer even. Soms als je afscheid neemt van iets, in mijn geval van mijn ‘carrière’ als miss, openen er weer deuren op een andere manier. Ik besefte me dat ik het super fijn vind om verbonden te blijven met de missverkiezing wereld maar dat het ook goed is hoe het nu is. Én wie weet als ooit die kans voorbij komt… Happy Weekend!

Foto: Marcel Maximiliaan Schwab