Zoals jullie weten gaat de wereld van fashion snel, fast-fashion ketens als Zara, Topshop en H&M domineren de fashion industry met iedere 6 weken nieuwe collecties in hun winkels. Dit zorgt voor een hoop vervuiling wat enorm slecht is voor onze aarde. Daarnaast gaat de fast-fashion industry gepaard met een hele hoop andere misstanden zoals het gebruik van chemische stoffen en slechte arbeidsomstandigheden. Chanel Trapman van de MUMSTER wil hier iets aan doen én daarom neemt ze het goede voorbeeld door een winkel te openen die alleen maar duurzame of vintage kleding verkoopt. The Impact Shop is bedoeld om een circulair systeem te ontwikkelen waardoor oude kleding worden hergebruikt door er nieuwe items van te maken. Het doel: Een complete circulaire fashion industry voor 2050.

Chanel is opzoek naar donateurs van tweedehands kleding zodat deze via de Impact Shop weer iemand anders blij kunnen maken. Daarnaast transformeren de partners van de Impact Shop ook oude items tot een compleet nieuw design. Houd jij ook van duurzaamheid en wil je de wereld een handje helpen? Breng dan eens een bezoekje aan de Impact Shop. Nóg beter, denk twee keer na voordat je een nieuw item aanschaft. Let’s make an impact together!

The Impact Shop bezoeken?:
Molsteeg 8a, 1012 SM Amsterdam.

foto van The Impact Shop.