Het Nederlandse haute couture jewellery brand BaroQco maakte begin deze maand hun entree op de haute couture fashion week in Parijs. BaroQco is het enige Nederlandse sieradenmerk die daar hun collectie mocht presenteren voor het najaar van 2018/2019. Voor BaroQco is het een stap die de exclusiviteit van het merk nog meer zal vergroten. BaroQco is namelijk geïnspireerd op de barok periode die gekenmerkt wordt door zijn extravagantie. Dit zien we terug in de unieke designs van Eduardo en Imelda, de designers van het merk. Zij maken graag gebruiken van diverse kleuren en de beste stenen voor in hun meesterwerken.
BaroQco is ontstaan toen Imelda en Eduardo opzoek waren naar een tiara voor op hun bruiloft. In die tijd was er weinig keus en konden zij niet vinden waarnaar ze opzoek waren. Toen besloot het paar om het dan maar zelf te doen. Én met succes, want inmiddels maken ze al een aantal jaren de meest prachtige sieraden. Het is erg bijzonder om na jaren een Nederlands sieradenmerk terug te zien op de haute couture fashion week in parijs, het hoogst haalbare niveau in de mode-industrie. De exclusieve beelden van de show vind je hieronder.

Foto’s: Studio Succes / Taron Mosesian.