Het is zomer en dus eindelijk weer tijd om een lekker bruin kleurtje op te doen. Wellicht ben je al op vakantie geweest of staat het nog op de planning, maar dat je nog genoeg blootgesteld wordt aan UV straling staat vast. In onze dagcrème of foundations zit vaak al een SPF verwerkt, vaak niet hoger dan SPF15. Maar wat blijkt nu, mogelijk is de factor in je favoriete crèmepje of foundation nog lager dan dit. Hiermee is het dus bij lange na niet zonwerend genoeg voor de heftige UV straling waar je op zomerse dagen aan wordt blootgesteld. Uit onderzoek blijkt tevens dat bij het smeren van deze middelen soms delen van het gezicht worden vergeten. Heel belangrijk bijvoorbeeld; de ogen! Hier is de huid juist dunner en dus gevoeliger voor UV straling, maar hier smeert men vaak geen dagcrème of foundation. Om deze reden worden dergelijke delen van het gezicht niet beschermd tegen de zon. Volgens de Britse Vereniging van Dermatologen is het verstandig om onder je dagcrème of foundation dus toch met zonnebrand te smeren. Het advies van de dermatologen: minimaal factor 30 voor optimale bescherming van je huid. Een advies van ons, gebruik de beste zonnebrand ter wereld van La Roche-Posay.