Miljuschka Witzenhausen is het nichtje van top crimineel Willem Holleeder. Het was haar moeder Astrid die na jaren in angst te hebben geleefd besloot om te getuigen tegen haar broer. De televisiepersoonlijkheid keek als kind al uit naar het moment dat haar moeder eindelijk eens iets tegen de bedreigingen en het geweld van haar broer ging doen. Toen Astrid aan haar dochter vertelde wat ze van plan was voelde dit voor Miljuschka als een revolutie verteld ze aan The New Yorker. Echter geeft Miljuschka ook aan dat door te getuigen ze ook klaar zijn om te sterven. Willem zal haar namelijk altijd kunnen vinden, ze is immers bekend, dus als hij wil dat ze sterft zal dat ook gebeuren. Deze angst moet verschrikkelijk zijn voor de hele familie maar vooral voor de kinderen van de presentatrice. Het is de eerste keer dat Miljuschka zo openlijk haar gevoelens uit over de hele situatie.