Jamie Li reageert over ophef ‘Sexy, but tired. But sexy.’

Jamie Li lanceerde onlangs met succes haar eerste boek ‘Sexy, but tired. But sexy’. Het boek ging als een tierelier en vloog over de toonbank. In een mum van tijd had Jamie Li al een vierde druk te pakken en een aantal bestsellerlijsten. Logisch, want na het lezen van het boek waren wij ook enorm enthousiast. De humor van Mrs. Jamie Li is namelijk nogal grof, droog en gewaagd, but hey we love that. Wie dat iets minder loved is Tim Hofman, want de presentator was ‘boos’. Niet zo’n beetje ook, want hij schilderde Jamie af als iemand die uit het stenentijdperk komt, wegens haar uitspraken ‘dat je af en toe zin moet maken in de slaapkamer’. Daarnaast vindt Tim dat je cellulitis vooral niet lelijk moet vinden, Jamie Li geeft een aantal shapewear tips om dit te verbergen namelijk. Na de kritische noot van Tim stond er een leger aan zogenaamde feministen op die het nodig vonden om Jamie volledig de grond in te boren. Maar écht, jeetje wat waren deze vrouwen hard. Bij ons roepen dergelijke uitspraken dan ook direct vraagtekens op, want hoe vrouw vriendelijk is dat? Maar goed, dat is een tweede discussie en die willen we vooral niet opgang brengen. Want ruzie met deze ‘boze’ feministen dat wil je niet. Jamie reageert in Het Parool voor het eerst zelf op alle ophef. Ze geeft aan dat ze genoeg disclaimers in het boek geplaatst heeft, alles met humor probeert te vertellen en dat iedereen het veel te serieus neemt. Daarnaast vraagt ze zich af of er ook zo’n feministisch vergrootglas ligt op de teksten van een rapper als Lil Kleine?