Beyoncé’s September Issue voor Vogue US

Beyoncé’s September Issue voor de Amerikaanse Vogue is out now! Een week nadat Rihanna geschiedenis schreef als de eerste donkere vrouw op de cover van de Britse Vogue, is het haar rivale Beyoncé die dit overtreft. Beyoncé kreeg de enorme eer om het heft in eigen handen te nemen en het tijdschrift volledig naar eigen stijl in te vullen. Zo koos ze voor de foto’s voor fotograaf Tyler Mitchell, die slechts 23 jaar oud is. Hiermee geeft ze de jonge artiest de kans om door te breken met zijn fotografie. Beyoncé schrijft er in het blad het volgende over:

“If people in powerful positions continue to hire and cast only people who look like them, sound like them, come from the same neighbourhoods they grew up in, they will never have a greater understanding of experiences different from their own.”

Daarnaast heeft ze het over haar zwangerschap van de tweeling Sir & Rumi Carter, waarna ze in tegenstelling tot haar eerste zwangerschap niet direct weer in shape hoefde te komen van zichzelf.

“After the birth of my first child, I believed in the things society said about how my body should look, I put pressure on myself to lose all the baby weight in three months, and scheduled a small tour to assure I would do it. Looking back, that was crazy.”

Dit had vooral te maken met het feit dat haar tweede zwangerschap niet zonder gevaar verliep. Beyoncé had een te hoge bloeddruk en moest een maand rust houden, waarna ze uiteindelijk beviel met een keizersnede. Op dat moment liepen Beyoncé en de tweeling alle drie gevaar. Om deze reden had Beyoncé veel meer vrede met haar post baby body.

“I accepted what my body wanted to be and enjoyed my fuller curves. To this day my arms, shoulders, breasts, and thighs are fuller. I have a little mommy pouch, and I’m in no rush to get rid of it. I think it’s real.”

Dit en nog veel meer highlights tref je in het blad dat volledig naar Beyoncé’s wens is ingericht. Bewonder de eerste beelden en de cover hieronder.

Klik op de foto op het pijltje naar rechts voor de foto’s van Beyoncé in het blad.