Geen minderjarige modellen meer in American Vogue

Amerikaanse uitgever Condé Nast heeft een belangrijk besluit genomen om geen minderjarige modellen meer in hun tijdschriften te plaatsen. Condé Nast is onder andere de uitgever van de Amerikaanse Vogue, Vanity Fair en Glamour. Voor minderjarige modellen betekend dit dat hun carrière minder hard zou kunnen gaan dan gehoopt. Echter is het besluit niet zomaar genomen, Condé Nast erkent namelijk de kwetsbaarheid van jonge modellen. Zij hebben vaak geen overmacht en controle wanneer er misbruik van hen wordt gemaakt. Mochten er toch nog minderjarige modellen in het blad komen omdat zij het onderwerp zijn van een artikel dan moet er een chaperonne aanwezig zijn die het model begeleid en worden er passende kledingsets gekozen behorend bij zijn of haar leeftijd. Voor het 17-jarige topmodel Kaia Gerber (dochter van Cindy Crawford) is het een flinke domper, zij maakt nu namelijk geen kans meer om deze belangrijke modebladen te sieren, zoals ze eerder al wel deed.