Gisteravond vond in een compleet uitverkocht Studio 21 te Hilversum de spetterende finale van Miss Beauty of the Netherlands 2018 plaats. Maar liefst 36 missen uit alle 12 provincies streden om de vijf felbegeerde titels. Want wat viel er te winnen? Een ticket naar maar liefst vijf internationale verkiezingen waarbij de uitverkorene miss ons Nederland mag vertegenwoordigen. De hoofdprijs is de titel van Miss Beauty of the Netherlands deze miss reist over een maand af naar de Filipijnen om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Earth. Voor de teenagers was er de titel Miss Teen of the Netherlands, dit meisje zal afreizen naar Miss Teenager Universe. Afgelopen jaar was deze verkiezing in Mexico. De derde prijs is een ticket naar Miss Intercontinental, voor deze titel streden ook weer 12 provinciale winnaressen. Voor alle 36 meisjes was er dan nog de kans op twee andere titels namelijk Miss Topmodel of the Netherlands en Miss Asia Pacific Netherlands.

Om stipt om 19.30 ging de show van start met een spectaculaire opening waarbij we alle 36 meisjes konden bewonderen. Één voor één lieten de meiden horen welke provincie ze die avond op de kaart zouden gaan zetten. De presentatie lag in handen van Fred van Leer en Lisetot Tensen die samen een gouden duo bleken. Nadat de missen zich hadden voorgesteld aan het publiek begon de show direct goed met de bekendmaking van het bedrag dat was opgehaald voor de Linda Foundation. De 36 missen hebben met zijn allen alles in het werk gesteld en maar liefst €55.000,- weten op te halen. Daarna ging de show door met een heel belangrijk gedeelte, want wat is een missverkiezing zonder bikinironde? De dames mochten zichzelf showen in bikini terwijl ze werden toegezongen met Zuid Amerikaanse hits door Rolf Sanchez. Daarnaast was er ook een stoere rock en roll ronde in badpak, waarbij de missen lieten zien dat ze echt hun vrouwtje kunnen staan op een groot podium met duizenden kijkers. De show werd pas echt emotioneel toen de missen van afgelopen jaar afscheid namen van hun kroon. April Darby wist met haar betoverende stem bij alle vijf missen een traantje naar voren te toveren. Ook organisatrice Milou Van Hout-Verhoeks hield het niet droog tijdens dit emotionele moment. De avond werd afgesloten met een prachtige gala ronde waarna de top 5 van iedere categorie een speech mocht geven over een stelling die hun was gegeven. Kortom een avond gevuld met dans, zang, heel veel beauty én brains. Aan het einde van de avond was het dan toch tijd voor het moment van de waarheid. Wie ging er met de felbegeerde titels naar huis? Eerst werd het Topmodel van de avond bekendgemaakt, deze mooie titel ging naar Milenka uit Zuid Holland. Vervolgens was het de beurt aan Raquel uit Limburg, zij kreeg de sjerp Miss Asia Pacific Netherlands omgehangen. Toen bleven de drie belangrijkste titels over, Miss Teen of The Netherlands werd de prachtige Quishantely uit de provincie Zuid Holland. Haar familie was door het dolle heen toen haar naam werd geroepen. Miss Intercontinental werd de blonde Michelle uit Overijssel. Heel Friesland sprong uit de banken toen de Friese Margaretha Miss Beauty of the Netherlands werd.

Hieronder de volledige uitslag:

Subtitels:

  • Miss Sport – Intercontintal Limburg Julie
  • Miss Photogenic – Teen Zuid Holland Quishantely
  • Miss Bikini – Beauty Noord Holland Makiko
  • Best Talent – Beauty Noord Brabant Rowena
  • Miss Social Media – Intercontinental Zeeland Eva
  • Miss Charity – Beauty Friesland Margaretha
  • Miss Popularity – Teen Friesland Manon
  • Miss Ith – Beauty Zuid Holland  Milenka
  • Miss SCENECS – Beauty Groningen Thirza
  • Miss Hair Dreams – Intercontinental Zuid Holland Jill

Hoofd Titels:

Top model of the Netherlands: 
Miss Beauty Zuid Holland – Milenka.

Miss Asia Pacific Netherlands:
Miss Beauty Limburg – Raquel

Miss Teen of the Netherlands:
Top 5: Overijssel, Gelderland, Zuid Holland, Utrecht, Noord Brabant.
Top 3: Overijssel (3), Gelderland (2), Zuid Holland (1).

Winnares Quishantely Zuid Holland.

Miss Intercontinental Netherlands:
Top 5: Noord Holland, Utrecht, Noord Brabant, Zuid Holland, Overijssel.
Top 3: Noord Holland (3), Utrecht (2), Overijssel (1).

Winnares Michelle Overrijsel.

Miss Beauty of the Netherlands/Miss Earth Netherlands:
Top 5: Zuid Holland, Friesland, Noord Holland, Utrecht, Limburg.
Top 3:  Utrecht (3), Noord Holland (2), Friesland (1).

Winnares Margaretha Friesland.

Foto Credits: Stanley Van Der Hoeven Fotografie.