Just released: BYBROWN x YOOXGYEN

De Italiaanse webshop YOOX.com verkoopt een hele hoop high-end merken, van Isabel Marant tot Gucci, Versace en Valentino. De webshop lanceert nu een nieuw concept dat YOOXYGEN heet. YOOGYXEN staat voor merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Deze merken krijgen door YOOX.com de kans om gezien te worden voor een groter publiek. YOOXYGEN zal de merken presenteren op twee evenementen, één tijdens Milan Fashion Week in samenwerking met Vogue Italia en één online. Eén van de merken waarop de keuze is gevallen is in ieder geval het Amsterdamse merk BYBROWN opgericht door Britse designer Melanie Brown. Het merk transformeerde in de afgelopen jaren van temporary fashion naar eco-vriendelijke regenkleding en is daarmee een leider in duurzame productie. De BYBROWN regenjas is een combinatie van fashion, functioneel en duurzaam. Het hoofd van Vogue Talents bij Vogue Italia, Sara Sozzani Maino, legt uit dat ze voor BYBROWN kozen omdat de visie van het merk belangrijk is voor een betere toekomst voor mens en milieu, duurzaamheid komt niet alleen terug in de materialen die het merk gebruikt maar ook het productie- en designproces. Hoe gaaf is het dat een Amsterdams merk gaat samenwerken met zo’n grote internationale high-end retailer en daarmee ook nog eens werkt aan een duurzamere toekomst?