Gisele Bündchen veroverde de wereld als model, jarenlang liep ze over de grootste catwalks en schitterde ze op covers van de meest bekende bladen ter wereld. Achter al dat succes schuilde echter een moeilijke start van haar carrière. Zoals veel andere modellen kampte Gisele namelijk ook met heimwee en angst, zo onthult ze in haar boek The lessons dat 2 oktober as. gelanceerd wordt. Het ging niet zo zeer om de momenten waar ze als model aan het werk moest maar meer de weg daarnaar toe. Letterlijk, want Gisele kreeg angsten voor vliegtuigen, liften, tunnels en auto’s. Dit zijn namelijk allerlei zaken die er voor kunnen zorgen dat je leven stopt. Zo kan een vliegtuig neerstorten, kan je gevangen zitten in een lift, enzovoorts. Op een gegeven moment was deze angst zo groot dat ze overwoog zelfmoord te plegen. Daarnaast had ze natuurlijk een geweldige carrière waar menig iemand van droomt, daardoor had ze ook het gevoel dat ze zich niet zo negatief mocht voelen. Uiteindelijk was het de roem die ervoor zorgde dat ze met depressieve gevoelens kampte, iets wat bij veel beroemdheden voorkomt. Het boek belooft dan ook een bijzonder inkijkje in het leven van het super model te geven.