Must do: Je make-up kwasten reinigen

Het reinigen van je make-up kwasten is iets wat er snel bij in schiet. Toch is het enorm belangrijk om je kwasten zo nu een dan te reinigen. Vaak zie je zelf wel wanneer je kwasten een beetje smoezelig beginnen te worden. Maar als je, je kwasten iedere dag gebruikt plan dan ten minste eens per maand een wasbeurt in. Zo houdt je de boel een beetje hygiënisch, want de bacteriën in je kwasten kunnen allerlei narigheid met zich mee brengen. Denk aan ontstekingen van open wondjes, bij je ogen of lippen. Beter voorkomen dan genezen dus 😉

Tip #1. Was je kwasten stuk voor stuk door een druppel Dreft op je hand te doen en onder de stromende kraan over je hand te wrijven. Zo verwijder je gemakkelijk alle make-up die vaak heel vettig is. Door Dreft kunnen witte kwasten echt weer wit worden.

Tip #2. Was je kwasten daarna nog eens met een verzorgende shampoo zodat je kwasten weer lekker zacht en fluffy worden en de laatste restjes vuil verdwijnen.

Tip #3. Droog je kwasten af met een handdoek en leg ze daarna op keukenpapier.

Tip #4. Pas dit hele ritueel toe in de avond zodat je kwasten de volgende dag weer helemaal droog zijn.