Dit zijn de rijkste BN’ers uit de Quote 500

De nieuwe Quote 500 ligt sinds vandaag in de winkel, hierin kunnen we lezen wie nou de 500 rijkste mensen van Nederland zijn. En ook dit lijstje heeft uiteraard een top 5, allemaal met een miljarden vermogen steken ze hun kop ver boven het maaiveld uit. In de top vijf staan veelal mannen, maar bovenaan het lijstje prijkt een vrouw. De ondergrens om in de Quote 500 terecht te komen ligt ieder jaar hoger en is dit jaar maar liefst 80 miljoen euro. Een gigantisch bedrag dus, dit is ook meteen de reden dat er maar weinig bekende Nederlanders in de lijst staan. Volgens Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur Quote 500, is het geheim van een groot vermogen opbouwen het ondernemen in een schaalbaar product of dienst.

De top 5 rijkste mensen van Nederland:
#1. Charlene De Carvalho-Heineken (64), vermogen van 12,8 miljard, dochter Freddy Heineken.
#2. Frits Goldschmeding (85), vermogen van 4,8 miljard, man achter Randstad.
#
3. Ralph Sonnenberg (84), vermogen van 2,8 miljard, man achter Luxaflex.
#4. John de Mol (63), vermogen van 2,7 miljard, eigenaar Endemol en Talpa.
#5. Hans Melchers (80), vermogen van 2,3 miljard, man achter Melchemie Holland BV.

Buiten de top 5 zijn er nog een aantal andere bekende Nederlanders in de lijst. Denk aan mediatycoon Joop van den Ende, hij staat op nummer 14 met 1,6 miljard euro, maar ook mediamagnaat Reinoud Oerlemans staat in de lijst op nummer 241 met een vermogen van 170 miljoen euro. De meest opvallende nieuwkomer is Princes Mabel met een geschat vermogen van 160 miljoen euro, zij kwam in de lijst door de koersstijging van Adyen. DJ Tiesto staat op plaats 294 met een geschatte waarde van 140 miljoen euro, hij is hiermee de enige DJ in de lijst.