De Friese Margaretha de Jong heeft afgelopen weekend de top 12 weten te behalve bij de Miss Earth verkiezing in de Filipijnen. Miss Earth hoort bij de top vijf grootste verkiezingen wereldwijd en wordt daarmee ook wel een grandslam genoemd. Margaretha die afgelopen augustus Miss Beauty of the Netherlands won mocht Nederland vertegenwoordigen bij dit enorm grote avontuur. In de afgelopen maanden is Margaretha dan ook helemaal klaar gestoomd door het team van Milou van Hout-Verhoeks, de organisatrice achter de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing. Er komt heel wat bij kijken zo’n internationale verkiezing aan de andere kant van de wereld, maar het is ook een ervaring om nooit te vergeten. Zo mocht Margaretha het paradijselijke eiland Boracay heropenen en won ze de zilveren medaille tijdens de resorts wear competition. Toen Team Nederland haar afgelopen weekend ook nog kwam aanmoedigen kon die lach niet meer van haar gezicht en dat werd beloond. Want deze stralende Nederlandse Miss behaalde voor de tweede keer in de geschiedenis de top 12 in deze grote internationale verkiezing. Alleen vorig jaar wist Faith Landman dit ook te bewerkstelligen, zij eindigde zelfs in de top 8. Voor Milou is het een enorme bevestiging van de goede weg waarop zij zit met haar Miss Beauty of The Netherlands verkiezing, waarbij uiterlijk alleen niet voldoende is om te winnen, want een miss moet ook mooi van binnen zijn.