Top model Bella Hadid (22) krijgt een lading van kritiek op twee foto’s die ze twee dagen geleden plaatste op Instagram. De foto’s waren genomen tijdens de fitting voor lingeriemerk Victoria’s Secret. Op de foto’s is een hele dunne Bella te zien, de reacties zijn dan ook niet mild. Zo zeggen mensen dat Bella ‘een dood skelet’ zou zijn, daarnaast zou het model volgens fans anorexia hebben. Daarbij zijn er een hoop bezorgde reacties, want mensen vragen zich af of dit wel gezond is. Natuurlijk is het bij modellenbureaus nog steeds gebruikelijk dat er aan bepaalde maten wordt voldaan, maar Bella is op de foto’s wel erg dun. Victoria’s Secret is een merk dat nog heel erg vasthoudt aan de ‘traditionele’ modellenmaten, zo boekt het merk bijvoorbeeld geen plus size modellen. Onlangs begon plus size model Robyn Lawley nog een actie tegen het merk om ervoor te zorgen dat ze geboycot worden. Zij benadrukt hiermee nog maar eens dat Victoria’s Secret hun wijze van het selecteren van modellen zou moeten aanpassen, het schoonheidsbeeld dat het merk heeft is niet meer van deze tijd vindt Lawley. Bella is het niet eens met alle kritiek en geeft onder haar post dan ook aan dat alle lichamen verschillend reageren op bepaalde voeding en sportroutines. Wat vind jij, kan dit nog of is Bella écht te dun?

Klik in de foto op het pijltje naar rechts om de tweede foto te zien waar zoveel kritiek op kwam.