Keira Knightley heeft hoofdrol in film over Miss World Verkiezing

De Miss World 2018 verkiezing is momenteel in volle gang in Sanya, China. Toch ging het er bij de grootste verkiezing ter wereld in 1970 heel anders aan toe. Destijds was het de meest bekeken show op de zender BBC, maar gebeurde er iets bijzonders op het podium. De feministische vrouwenbeweging ‘Women’s Liberal Movement’ betraden namelijk plotseling het podium. Deze organisatie vond de Miss World verkiezing vernederend voor vrouwen omdat ze het vreemd vonden dat looks belangrijker waren dan ‘vrouw zijn’. Bovendien vonden zij dat het Westerse schoonheidsideaal veel te veel naar voren kwam in de verkiezing. Het resultaat van de actie mocht er zijn want de eerste donkere vrouw, Miss Grenada, won vervolgens de verkiezing. De impactvolle gebeurtenis zal nu worden verfilmd in een nieuwe dramafilm ‘Misbehavior’ waarin Keira Knightley een hoofdrol zal krijgen, zij zal een lid van de Women’s Liberal Movement vertolken samen met Jessie Buckley. De directeur van de Miss World verkiezing, Julia Morely, wordt gespeeld door Keeley Hawes. Mbatha-Raw krijgt de rol van Miss Grenada. Wij kunnen nu al niet wachten op het moment dat de film in de bioscoop te zien zal zijn.