Terugblik: Dit was Your Daily Fashion News in 2018!

Eind maart 2018 lanceerde ik vol trots Your Daily Fashion News, een idee dat een paar maanden daarvoor ontstond en wat eindelijk genoeg vorm had gekregen om aan de buitenwereld te laten zien. Ambitieus begon ik met het schrijven van maar liefst vijf artikelen per dag, dit zonder enige journalistieke ervaring. Gelukkig kreeg ik heel veel positieve reacties op mijn artikelen en op de manier hoe ik die schreef. Dit gaf vertrouwen en vol passie ging ik verder, al ging het hele proces niet zonder slag of stoot. Want hoe zorg je er voor dat je een groter publiek bereikt zonder groot budget, dat is één van de meest lastige dingen die ik dit jaar heb ervaren. Daarbij lijkt het alsof dat bij sommige anderen zo gemakkelijk gaat, op Instagram hebben duizenden meiden honderdduizenden volgers. Gelukkig leerde ik, mede door de documentaire #followme van VPRO, dat een hoop van deze volgers gekocht zijn. Al blijft het dubbel dat sommige ‘influencers’ dusdanig snel en eenvoudig aan werk komen terwijl een hoop van hun volgers, likes en reacties voor een paar euro gekocht zijn op de talloze websites die daarvoor bestaan. Ondanks de deels oneerlijke concurrentiestrijd die Your Daily Fashion News voert met dit soort ‘influencers’ kijk ik toch heel positief terug op het afgelopen jaar, want WOW wat is het een ervaring om iets te beginnen waarvan je niet weet op welke manier het zich precies zal ontwikkelen. Ik schreef in 2018 maar liefst 1175 (!) artikelen over fashion, beauty en entertainment. Na 2 maanden na de lancering van Your Daily Fashion News zat ik al op het hoofdkantoor van Tommy Hilfiger om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen, hoe gaaf is dat? In mei werd ik ook nog eens geselecteerd als één van de aanstormende ondernemers talenten voor de VIVA 400. Daarnaast zat ik in september bij bijna alle shows van Amsterdam Fashion Week frontrow en kregen we daar zelfs backstage toegang. Bovendien kreeg ik de kans om de immens populaire (meer dan 1 miljoen volgers) Miss Grand International te interviewen in Amsterdam. Ook raakten we in contact met verschillende toonaangevende PR bureaus waarmee we nu met veel plezier samenwerken. Naast alle leuke samenwerkingen hebben we ook een aantal interessante statistieken die we met je willen delen, zo waren dit de top 3 best gelezen artikelen in 2018: 1. Claire Cliteur gaat trouwen!, 2. Sylvie Meis lanceert Golden Glow Mask én 3. Anna Nooshin reageert op anorexia geruchten. Nog een leuk feitje is dat na Nederland de meeste bezoekers kwamen uit 1. De Verenigde Staten, 2. België en 3. Duitsland. Shocking vonden we het dat Your Daily Fashion News bezoekers trok uit maar liefst 99 (!) verschillende landen.

Voor 2019 hebben we grote plannen met Your Daily Fashion News, waarvoor de eerste afspraken ook al gepland staan. We gaan in ieder geval met dezelfde passie door als het afgelopen jaar ondanks dat er af en toe ook écht momenten zijn dat het allemaal niet zo vanzelf gaat. We kunnen met heel veel trots zeggen dat Your Daily Fashion News afgelopen jaar alleen maar groei heeft doorgemaakt in de bezoekersaantallen, we gaan er in 2019 alles aan doen om dat zo te houden door weer heel veel leuke content te creëren. Ik wil jullie vooral heel erg bedanken dat jullie Your Daily Fashion News zo vaak bezoeken, sommige zelfs iedere dag, dat geeft een enorm fijn gevoel!

Cheers op een geweldig 2019!