ASOS gaat strenger controleren op retour fraude

De populaire modewebsite ASOS.com verstuurt dagelijks duizenden pakketten met de tofste kleding. Toch ziet het bedrijf de pakketjes regelmatig retour komen. Het bedrijf vermoedt dan ook dat de kleding vaak eenmalig wordt gedragen en daarna wordt teruggestuurd. In het tijdperk waarin alles draait om sociale media is het voor modemeisjes namelijk heel verleidelijk om items eenmaal te dragen voor een Instagram foto en daarna terug te sturen, zo stelt het bedrijf. Mocht er ‘retour fraude’ vermoed worden bij een bepaald persoon, dan is er een grote kans dat zijn of haar Instagram account wordt gecheckt om te kijken of de items door de desbetreffende persoon zijn gedragen. Het gaat hierbij vooral om personen die regelmatig spullen retourneren en nauwelijks iets daadwerkelijk aanschaffen. Slimme actie toch van ASOS?