Peter van der Vorst gaat Erland Galjaard opvolgen als programma directeur van alle platformen van RTL. Zowel op televisie als online zal hij per 1 maart 2019 verantwoordelijk worden voor zowel de content als de marketing daarvan. Ook videoland zal onder de regie van Peter gaan vallen. Om zich volledig te kunnen richten op zijn nieuwe functie zal hij daarom afscheid moeten nemen van Vorst Media, waarmee hij programma’s als Van der Vorst ziet Sterren en Verslaafd produceerde. In een medialandschap waarin momenteel veel aan de hand is het een enorme verantwoordelijkheid maar ook een grote eer om programmadirecteur te worden van RTL. Peter zal geleidelijk toegroeien naar zijn nieuwe functie, daarbij zal hij in de loop van dit jaar afscheid gaan nemen van de programma’s die hij presenteert zoals onder andere RTL Boulevard. Per 1 januari 2020 zal hij zijn nieuwe functie volledig gaan bekleden.