Weekend Tip: Expositie Bas Kosters & Preta Wolzak

In Museum Rijswijk opende afgelopen zondag de duo Expositie van textielkunstenaars Bas Kosters en Preta Wolzak. Het duo koos voor een gezamenlijke expositie omdat de noodzaak om te creëren hen verbind. De één kijkt naar de wereld vanuit zelfliefde, de ander vanuit adoratie voor strijdbare vrouwen en protest tegen misstanden in deze wereld. Volgens Preta gaat de expositie over de gekte van de mensen, ze vindt dan ook dat er plekken op de wereld moeten zijn die vrij zijn van alle slechte daden van de mens. Bas en Preta hebben beide de drang om van alles een feest te maken in het leven, die vrolijkheid zie je ook terug in hun werken. De twee leerden elkaar kennen tijdens de Art Basel in Miami, daar hadden ze dezelfde galeriehouder. Bas en Preta hadden meteen een goede klik en herkenden veel van zichzelf in elkaar. In Miami werd dus de basis gelegd voor een duo expositie hier in Nederland. De expositie kreeg de naam ‘Serious International Business’ en bevat zo’n 100 werken van Bas en 30 van Preta. Mocht je dus zin hebben in een culturele middag vol prachtige kunst neem dan eens een kijkje bij deze interessante expositie in Rijswijk.

Some important information:
Expositie van 12 februari t/m 31 maart 2019.
Adres: Museum Rijswijk, Herenstraat 67, 2882 BR Rijswijk.
Open: dinsdag – zondag van 11-17 uur.