Modehuis Burberry toonde gisteravond tijdens London Fashion Week haar nieuwe collectie. Daarin kwam één hele opvallende hoodie naar voren, namelijk een hoodie die zelfmoord zou promoten. Já we weten het, dit klinkt heel raar en dat is het ook. Ontwerper Riccardo Tisci heeft namelijk een hoodie ontwikkeld waarmee je de muts kunt aantrekken met een strop. Dus niet de gewone touwtjes, maar een strop die natuurlijk direct gelinkt wordt aan zelfmoord. De reacties op het ontwerp zijn dan ook niet mild, mensen vinden het walgelijk. Bovendien zou zo’n kwetsbaar onderwerp nooit gebruikt mogen worden om publiciteit mee te vergaren, aldus de kritische reacties. Model Liz Kennedy spreekt zich op Instagram uit over de hoodie, zij heeft namelijk tijdens de fitting van de show enorm haar best gedaan om met iemand te spreken over het ontwerp omdat ze het echt niet vond kunnen. Het enige antwoord wat ze kreeg van de crew was dat het ‘fashion’ was en bovendien ‘niemand haar persoonlijke geschiedenis wat uit maakte’. Het advies aan haar was om een brief te schrijven en haar klachten daarin te motiveren. Het model gebruikt daarom nu social media om haar stem wél te laten gelden, ze schaamt zich dat ze onderdeel was van de show en wil aan de wereld duidelijk maken dat dit anno 2019 echt niet meer kan. Het vreemde ontwerp zie je hieronder. Wat is jouw mening hierover, kan dit of absoluut niet?