BREAKING: RTL Late Night stopt per direct

RTL heeft zojuist bekendgemaakt te stoppen met het programma RTL Late Night. Vanavond zal de laatste aflevering te zien zijn, de samenwerking met presentator Twan Huys stop hiermee ook. Hij zegt het enorm jammer te vinden dat zijn programma RTL Late Night stopt.

“Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken. Ik vind het heel jammer dat er nu een einde komt aan RTL Late Night en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet.”

De kijkcijfers van het programma waren al langer niet wat het geweest is en na het vertrek van Humberto Tan leek dat alleen nog maar erger te worden. Waar de komst van Twan Huys juist voor verbetering had moeten zorgen was het voor hem toch te moeilijk om de kijker aan zich te binden. Ondanks de grote inzet van de presentator en zijn team is het hen helaas niet gelukt. RTL CEO Sven Sauvé zegt er het volgende over:

“We stoppen met RTL Late Night, maar we houden vast aan het half elf tijdslot. Deze zomer brengen we verschillende nieuwe programma’s die de kijker het gevoel van de dag meegeven. Na de zomer komen we met een nieuw programma dat de late avond van RTL 4 gaat vormgeven.”

Ter vervanging van RTL Late Night zal vanaf morgen om 22.30 uur het programma ‘Een nieuw leven in de zon’ uitgezonden worden. In april start ‘De zwakste schakel’ met Bridget Maasland en in de zomer zullen er nieuwe programma’s te zien zijn op de zender. Na de zomer komt er definitief een nieuwe programma voor de late avond.