Fred de la Bretoniere & Shabbies failliet

Het moederbedrijf van Fred de La Bretoniere en Shabbies Amsterdam is failliet. De Bretoniere Groep kampte al langere tijd met dalende omzetten en benadrukt dat de schoenensector niet weet te profiteren van de huidige economische groei. Bij de Bretoniere Groep werken 115 mensen voor wie het nog onzeker is of ze hun baan kunnen behouden. Bretoniere Groep hoopt wel op een doorstart desondanks het feit dat alle bedrijfsonderdelen failliet zijn verklaard, hieronder horen ook de eigen winkels en webshop. Fred de la Bretoniere werkte kort geleden nog samen met influencer Yara Michels en o.a. stylisten Lonneke Nooteboom en Jetteke van Lexmond. Met Yara Michels zou dit voorjaar opnieuw een collectie gelanceerd worden, hoe dit er verder uit gaat zien is op dit moment ook nog onduidelijk.