Report: Dit was Amsterdam Fashion Week Studio 2019

Van 7 tot en met 10 maart vond Amsterdam Fashion Week Studio 2019 plaats in het Compagnietheater aan de Amsterdamse grachten. Van de fashionshows konden we op 8 en 9 maart volop genieten en dat hebben we dus ook gedaan. Zo waren we aanwezig bij het 20-jarige jubileum van Spongebob in een show in samenwerking met ontwerpster Marlou Breuls. De prachtige couture creaties van Marlou Breuls deden ons denken aan de onderwaterwereld waarin Spongebob zich afspeelt. We absolutely loved this kick-off of AFW Studio, de tweede show waarbij we aanwezig waren was die van Sjaak Hullekes. Frontrow genoten we van prachtige basics voor mannen en vrouwen in neutrale kleuren. Wij kunnen dit soort collecties heel erg waarderen omdat het items zijn die jarenlang meegaan en eigenlijk nooit uit de mode raken. Winning want dat is uiteraard veel beter voor het milieu. In de avond werden we weggeblazen met een performance van Maison the Faux. Ik noem dit performance omdat we zoveel te zien kregen, onze mind was letterlijk blown. In woorden is het eigenlijk bijna niet te beschrijven maar een aantal key words zijn dans, vioolspel, dons, kaarsen, diversiteit, naaktheid én natuurlijk ‘niet in een hokje te plaatsen’. Dit was dan ook precies de bedoeling van de ontwerpers die het liefst ‘niet gangbare mode’ maken. Op zaterdag bezocht ik nog de show van Maison 365 x Ti Sento Milano, met heel veel haast was ik gelukkig nét op het nippertje op tijd. Het Amsterdamse verkeer zat me namelijk niet mee op de zaterdagmiddag en na heel de stad door gecrost te hebben wist ik eindelijk een parkeerplekje te bemachtigen. Lucky me, want de show wilde ik uiteraard niet missen. Het thema van de show was een voorjaarswandeling door het park. Luchtige looks van items in lichte kleuren sierden over de catwalk. Het mocht vooral lekker zwierig zijn maar met een touch of glamour door de fantastische sieraden van Ti Sento Milano. Mix & Match is natuurlijk sowieso het ding van styliste Danie Bles en ook in deze show kwam haar creatieve brein weer enorm goed naar voren. Na de shows schoot ik nog een paar toffe streetstyle foto’s met de fotografe van Team Peter Stigter, waarna ik met heeel erg vermoeide voetjes weer afreisde naar het hoge noorden.

De eerste Fashion Show tijdens AFW Studio was Spongebob x Marlou Breuls, dit was één van de bijzondere creaties uit de show.
Ik debuteerde mijn nieuwe look, do you like the bang?
Tijdloze ontwerpen die jarenlang meegaan, dat was het doel van deze collectie van Sjaak Hullekes.
De show van Maison the Faux blew everyone’s mind!
Tijdens de show van Maison 365 x Ti Sento Milano genoot ik frontrow van de mooiste looks.
Dit was de ‘day in the park’ vibe tijdens de show van Maison 365 x Ti Sento Milano.
Tussen de shows door was het genieten geblazen met deze prachtige expositie van modeontwerper Duran Lantink.
Koning Karl was in mind bij ons tijdens dit Amsterdamse modespektakel, deze prachtige quote wilde ik jullie dan ook niet onthouden.