Ouders Lotte van der Zee (20) open over moeilijke tijd

Zaterdag was het een emotionele dag voor familie en vrienden van Miss Lotte van der Zee. In de Grote Kerk in Enschede werd er namelijk afscheid genomen van hun mooiste meisje. De ouders van Lotte hebben de hele dag alles gedaan met een knipoog naar haar. Zo vroegen ze iedereen die afscheid wilde nemen van Lotte als zichzelf te komen en niet in rouwkleding te komen, dat had Lotte ook gewild. Naast de kist was Lotte’s winnende jurk van de Miss Teenager Universe verkiezing te zien. Na het afscheid waren er nacho’s voor iedereen, want die vond Lotte zo lekker. De ouders van Lotte zijn heel open geweest tegenover de media de afgelopen periode, wij kunnen niets anders dan respect hebben daarvoor. Haar vader liet onder andere weten dat het zo stil is thuis zonder hun meisje. Eugeniek, de moeder van Lotte, heeft haar make-up gedaan voor haar laatste afscheid, dit moet enorm moeilijk voor haar zijn geweest. Lotte en haar ouders waren altijd zeer hecht en ondernomen veel met zijn drieën. Tijdens de Miss Teenager Universe verkiezing waren zij ook meegereisd naar Guatemala.

Lotte speelde jarenlang fanatiek Hockey, de vereniging waarbij ze speelde heeft een inzamelingsactie georganiseerd voor de ouders van Lotte. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen, lees hieronder het statement van de hockeyvereniging:

“Wij hopen dat jullie, net als wij, Lotte en haar ouders willen steunen, door een donatie te doen”, valt er te lezen. Het doel is om €35.000 in te zamelen om het afscheid van Lotte te bekostigen en haar ouders, Bert en Eugeniek, de komende tijd financieel te kunnen ondersteunen. Hierdoor hoeven zij zich de komende maanden geen zorgen te maken over hun inkomsten en kunnen ze zich volledig richten op het verwerken van het verlies van hun allerliefste Lotte. “Niets kan dit grote gemis goedmaken. Wel kunnen wij met alle mensen die om Lotte, haar ouders, familie, vrienden, vriendinnen, teamgenoten en collega’s geven, zorgen dat zij een prachtig en liefdevol afscheid krijgt. Dit verdient Lotte.”

De tussenstand staat op dit moment op €14.000 een mooi bedrag, mocht je nog geld over willen maken dan kan dat, alle informatie vind je via dit Instagram account dat speciaal voor de inzamelingsactie is aangemaakt.

Lotte kreeg eind februari een hartstilstand tijdens haar wintersportvakantie in Oostenrijk. Haar moeder reanimeerde haar nog, maar toch raakte Lotte in coma. Zo’n twee weken later op 7 maart 2019 overleed het mooiste meisje van de wereld, waartoe zij in 2017 werd uitgeroepen, in het ziekenhuis in München. Bij het afscheid van Lotte waren meer dan 3000 mensen aanwezig in de Grote Kerk in Enschede. Lotte was in de missverkiezing-wereld een voorbeeld voor vele jonge meisjes door haar prachtige persoonlijkheid. Lotte stond bekend als open, spontaan en altijd lief, ze stond zo positief in het leven.