ARKET lanceert textiel recycling programma

Modelabel ARKET maakt bekend dat het een recycling progamma voor kleding en schoenen gaat lanceren die zij vanaf eind deze maand al zullen aanbieden. Het programma heet ‘Recycle with ARKET’. Klanten kunnen oude kledingstukken naar de winkel brengen waarmee het terugkeert in de circulaire fashion loop en dus een nieuw leven krijgt. Met deze service wil ARKET garanderen dat er geen textiel wordt verspild. Het merk begon ooit ook met duurzaamheid als één van de belangrijkste uitgangspunten voor hun concept. Het textiel recycling programma is dan ook een logische stap voor ARKET. Alle ingeleverde kledingstukken zullen uiteindelijk worden onderverdeeld in drie categorieën, zoals ‘rewear’, ‘re-use’ of ‘recycle’. Een mooi initiatief waarmee ook jij de wereld net ietsje duurzamer kunt maken.